• De twee zakkenrollers werden vastgelegd op beveiligingscamera's.
• De twee zakkenrollers werden vastgelegd op beveiligingscamera's. (Foto: politie)

Politie geeft beelden vrij van zakkenrollers in Lexmond

  •   3323 keer gelezen   112

LEXMOND • De politie heeft beelden vrijgegeven van zakkenrollers die in Lexmond op 1 februari dit jaar een vrouw beroofd hebben in de Spar in Lexmond.

De vrouw deed op vrijdagochtend 1 februari rond 10.45 uur boodschappen in de supermarkt aan De Laak in Lexmond. In het pad met de frisdrank laat ze haar karretje even staan. Dan slaan de daders toe.

Portemonnee
Terwijl de één haar portemonnee uit de tas haalt, doet de ander alsof hij interesse heeft in frisdrank. De winkelier ziet de twee verdacht snel naar de uitgang lopen en vertrouwt het niet. Hij rent ze achterna. Ook de naastgelegen rijwielhandelaar sluit zich bij de achtervolging aan. Zij zien dat de twee iets verderop in een Mercedes met een Pools kenteken stappen en wegrijden.

Signalementen
Verdachte 1: blanke tot licht getinte jongen, normaal postuur, zwart kort haar, dun zwart snorretje, paarse gewatteerde jas, wit T-shirt, blauwe spijkerbroek, blauwe sportschoenen met witte zoolrand, zwart petje, met wit logo aan de voorkant.

Verdachte 2: blanke jongen, normaal postuur, donkerblond kort haar waarvan de zijkanten opgeschoren, grijze jas met capuchon (voorop de jas een donker deel rond de middel, achterop donker deel van het middel tot de schouderbladen), zwarte broek en zwarte sportschoenen met witte zoolrand.

Beelden van deze zaak werden uitgezonden via het politieprogramma van RTV Utrecht. Via dit programma probeert de politie deze enigszins gedateerde zaak tot een oplossing te brengen. Mensen die meer weten worden verzocht de politie te bellen via opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem iets doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Online een tip geven kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK