Afbeelding

Winst Vedo'70 en Volley Meerkerk'95

Sport 202 keer gelezen

HOORNAAR/MEERKERK • De vrouwenhoofdmacht van Vedo'70 en de mannenploeg van Volley Meerkerk'95 kwamen afgelopen weekend tot winst. Vedo'70 was met 4-0 te sterk voor Podarwic en Meerkerk rekende in een beladen duel af met Sliedrecht Sport 6.

Vedo had wat goed te maken na de collectieve offday van een week eerder tegen Phoenix. Niettemin was het begin rommelig. Vedo'70 herstelde zich echter snel, waardoor spelverdeelster Joanne den Tuinder haar aanvalsters zowel over de buitenkant als op het midden goed kon bedienen (25-21).

Anita Heikoop en Ranka Dekker voerden in de tweede set serverend de druk op. Het jonge Podarwic had hier geen antwoord op (25-17) en werd in deel drie zelfs overlopen door de Hoornaarse volleybalsters (25-13).

Bij Vedo'70 verslapte in de vierde set de concentratie. Podarwic nam een serieuze voorsprong, maar wist die niet vast te houden. Hoewel de oranjezwarten niet de sterren van de hemel speelden, bewaarden ze wel de rust: 25-17.

Kracht
De jonge garde van Sliedrecht Sport troefde Volley Meerkerk in de eerste set duidelijk op kracht af (17-25). Ook de tweede set ging naar Sliedrecht, mede daar de thuisploeg in een fantasieopstelling belandde na het geblesseerd uitvallen van Edwin Versluis (25-27).

Volley Meerkerk'95 had echter een missie: winnen van Sliedrecht Sport 6. Met gedegen en gecoördineerd spel kwam het team van coach Ruud van Dijk terug in de wedstrijd (25-19). Sliedrecht probeerde in de vierde set de winst over de streep te trekken en ging verbaal steeds vaker in discussie met de arbitrage. Meerkerk liet zich er niet door van de wijs brengen (25-20) en boog de 0-2 achterstand om in een knappe 3-2 overwinning: 16-14 in de beslissende vijfde set.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden