Afbeelding

Repair Café Geldermalsen helpt ook met kledingreparaties

Algemeen 220 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het Repair Café in Geldermalsen is steeds meer een begrip, maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook terecht kunt voor kleine reparaties aan kleding of ander textiel.

Het Repair Café in Geldermalsen en Varik/Heesselt wordt goed bezocht. De meeste bezoekers komen langs met kapotte spullen. Bij veel mensen is het nog niet bekend dat het bij het Repair Café in Geldermalsen ook mogelijk is om kleine kleding- of textielreparaties te laten uitvoeren.

Dat is jammer vindt vrijwilliger Jana. “Moet er iets worden omgezoomd of weer vastgenaaid? Of het nu om broeken, jassen, kussenslopen, overhemden, gordijnen, pyjama’s, nachthemden, handdoeken of sokken gaat: kom langs. Ook kapotte poppen of knuffeldieren zijn welkom. De vrijwilligers zetten graag hun naaimachine en naald en draad in tijdens elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 – 15.00 uur. Weggooien vinden wij zonde. Spullen repareren is beter voor onze aarde en onze portemonnee. Bovendien is het nog gezellig ook en je kunt meteen een bezoek brengen aan de bibliotheek. Twee vliegen in een klap” 

Jana geeft de bezoekers ook nog een tip mee: “Bezoekers staan vaak meteen om 11.00 uur op de stoep en moeten dan regelmatig even wachten. Mensen kunnen ook best later binnenwandelen en zelfs vooraf een afspraak inplannen.” 

Het eerstvolgende Repair Café vindt plaats op zaterdag 30 april in De Pluk in Geldermalsen. Meer info op www.duurzaamwestbetuwe.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden