Rutger van Stappershoef, partijleider van DorpsBelangen
Rutger van Stappershoef, partijleider van DorpsBelangen Foto: Etienne Hessels

Harry Keereweer en Pieter van Veen informateurs bij onderhandelingen West Betuwe

Algemeen 831 keer gelezen

WEST BETUWE • Harry Keereweer en Pieter van Veen treden op als informateurs bij de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in West Betuwe.

Vrijdag bespraken de politieke partijen de verkiezingsbijeenkomst tijdens een openbare bijeenkomst in ‘De Ontmoeting’ in Geldermalsen. Zaterdag waren de eerste gesprekken onder leiding van de twee externe informateurs.

Felicitaties
Vanuit alle politieke partijen werden de felicitaties overgebracht aan lijsttrekker Rutger van Stappershoef, die zijn partij DorpsBelangen West Betuwe naar een verdubbeling van het aantal zetels heeft geleid (van 5 naar 10 zetels). Alle partijen vinden het daarom ook logisch dat DorpsBelangen als grote winnaar de leiding neemt in de coalitieonderhandelingen.

Lijsttrekker Rutger van Stappershoef bedankte de partijen voor de steun en het uitgesproken vertrouwen, en bracht direct ook zijn voornemen in om twee externe informateurs aan te vragen hem daarbij te ondersteunen:

Daarvoor heeft hij Pieter van Veen en Harry Keereweer benaderd. Beiden zijn zeer ervaren bestuurders en oud-burgemeesters die ook bekend zijn met de gemeente.

Oude bekende
Pieter van Veen (VVD) was onder andere burgemeester in Rozendaal, Eelde en Warnsveld en waarnemend burgemeester in zeven andere gemeenten, als laatste in Haren (Groningen). Van Veen woont in Enspijk. Harry Keereweer (PvdA) was waarnemend burgemeester van West Betuwe en is dus een oude bekende in de gemeente. Daarnaast was hij ook waarnemend burgemeester in o.a. Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Eerder was hij 8 jaar aaneengesloten Gedeputeerde in de provincie Gelderland.

Alle politieke partijen ondersteunden de voordracht.

Vertrouwen
Rutger van Stappershoef: “Ik ben blij met het vertrouwen dat DorpsBelangen heeft gekregen van de andere politieke partijen om de coalitieonderhandelingen te gaan trekken. Ik ben ook tevreden dat de door ons voorgestelde informateurs op veel vertrouwen kunnen rekenen bij de overige partijen. Daarmee maken we een goede start”.

Van Stappershoef spreekt ook van een goede en constructieve sfeer tijdens deze eerste bijeenkomst: “Ook daar kunnen we een goed start maken; naast een hoop moeilijke inhoudelijke dossiers staat ook de bestuurscultuur en de onderlinge omgang nadrukkelijk op de agenda tijdens de gesprekken.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden