publiek bij de debatavond van LTO Noord de Betuwe op 7 maart j.l.
publiek bij de debatavond van LTO Noord de Betuwe op 7 maart j.l. Foto: eigen

Geslaagde debatavond LTO de Betuwe

Algemeen 345 keer gelezen

WEST BETUWE • Op maandag avond 7 maart was er een debatavond georganiseerd door LTO afdeling de Betuwe.

Deze lokale LTO afdeling is een belangrijke lokale belangenbehartiger voor de landbouw.

In het werkgebied van de afdeling zijn alle takken van landbouw aanwezig, waardoor de afdeling het belangrijk vond een debat avond te organiseren, om voor leden en niet leden inzichtelijk te krijgen wat de verschillende standpunten van de lokale politieke partijen zijn.

Na de opening door een afdelingsbestuurder, werd de avond gestart met een korte pitch van de aanwezige politieke partijen waarin zij hun visie op de agrarische sector binnen de gemeente konden geven.

Verder waren er vooraf vier stellingen opgesteld met betrekking op de agrarische sector binnen de gemeente West Betuwe. Enkele hoofdlijnen hierin waren de Regionale energie transitie, drinkwater reserveringsgebieden, sluipverkeer en omgevingsvisie

Onder leiding van een ervaren debatleider konden de politieke partijen debatteren over de stellingen. Hieruit bleek dat de diverse partijen soms heel dicht bij elkaar stonden en soms mijlen ver uiteen. Het debat werd ondersteund door goede vragen en opmerkingen uit het aanwezige publiek.

Hoewel het de beslissingen buiten de gemeentepolitiek vallen, was de eensgezindheid met betrekking tot de reservering van de waterwingebieden unaniem tegen. De beperkingen die opgelegd worden door deze plannen zijn desastreus voor de agrarische sector in het gebied en zijn momenteel een hot item.

LTO de Betuwe kijkt terug op en geslaagde avond met mooie discussies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden