Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ChristenUnie bezoekt wegwerkzaamheden N833

Algemeen 448 keer gelezen

WEST BETUWE • Woensdag 9 maart bezoekt een delegatie van ChristenUnie Gelderland de wegwerkzaamheden aan de N833, de provinciale weg tussen Geldermalsen en Culemborg. Op uitnodiging van ChristenUnie West Betuwe gaat de delegatie ter plaats kijken. 

Er wordt al zo’n drie jaar aan deze weg gewerkt. Vanwege allerlei tegenslagen is de klus nog niet af. In mei 2019 begonnen – na jaren voorbereiding - wegwerkzaamheden aan de N833, de provinciale weg tussen Culemborg en Geldermalsen. Doel: een vrijliggend fietspad aanleggen, gecombineerd met versmalling van de rijbaan, dit alles om de veiligheid te verhogen. Op de N833 werd voordien veel te hard gereden: met een gemiddelde van 96 kilometer per uur had de provinciale weg de hoogste gemiddelde snelheid van alle N-wegen in Gelderland.

Sinds de start van de werkzaamheden heeft het project te maken met tegenslagen. Allerlei onvoorziene omstandigheden zorgden daarvoor: zo moest het verleggen van kabels en leidingen worden aangepast vanwege grote hinder van boomwortels, werd langs de weg bodemverontreiniging gevonden en werden onverwacht beschermde vissoorten gevonden in sloten. Ook werd bij het verleggen van nutsleidingen het meeleggen van glasvezelkabels over het hoofd gezien, waardoor dit later alsnog moest worden ingepland.

Bovenstaande opeenstapeling van gebeurtenissen leidde er toe dat de werkzaamheden niet 1 jaar duurden, zoals was voorzien, maar nu al 3 jaar. Als opleverdatum lijkt op dit moment zomer 2022 haalbaar. Er is nog altijd veel overlast voor inwoners van Culemborg en Geldermalsen. Omrijroutes gaan over smalle landwegen, met gevaarlijke verkeerssituaties als gevolg.

Tijdens het werkbezoek op 9 maart laat de ChristenUnie zich bijpraten over de voortgang van het project en over verbeterkansen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden