Afbeelding

Regionale ontwerptafel verbreding A2

Algemeen 249 keer gelezen

GELDERMALSEN • Er komt een ‘Regionale Ontwerptafel Rivierenland’ over de verbreding van de A2. De raad van West Betuwe werd door het college bijgepraat. 

Toen de plannen voor de verbreding van de A2 aan de orde waren heeft West Betuwe een eigen reactie opgesteld. Daarin werd gewezen op de grote lokale gevolgen: de afstand tot een aantal woningen, de aansluiting van lokale wegen en de sportvelden.

Dat had resultaat. Naast verkeersdoorstroming op de A2 worden nu ook leefbaarheid en verkeersveiligheid in de omgeving opgepakt. Er is een Regionale Ontwerptafel Rivierenland in het leven geroepen. Daarin wordt door de provincie Gelderland, de regio Rivierenland en de gemeenten West Betuwe, Maasdriel en Zaltbommel uitgewerkt hoe de regionale problemen kunnen worden aangepakt. Het voorzitterschap ligt bij West Betuwe. Inwoners en bedrijven praten mee.
Wethouder Ed Goossens (DB) praatte de raad bij. Het Rijk heeft voor de verbreding van het traject Deil- Vught zo’n 800 miljoeneuro gereserveerd. Uit de regio komt ruim 20 miljoen euro voor extra aanpassingen. West Betuwe draagt 4 miljoen bij voor de rondweg Waardenburg. Dat geld is gereserveerd in de begroting.

Zorgen

De zorgen in de raad blijven groot. Martha Kool (CU) verwoordde de gevoelens: “We willen niet dat onze inwoners in Waardenburg vermalen worden.” Diverse raadsleden benadrukten dat het van groot belang is dat West Betuwe aan tafel zit en blijft zitten.
Tijdens de vergadering kwam naar voren dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn. Burgemeester Servaes Stoop gaf aan dat die aan de orde komen wanneer er een Bestuursovereenkomst met het Rijk wordt gesloten: “Dat komt naar u toe. In een raadsvoorstel of Informatienota.”
Maar een alerte Petra Van Kuilenburg (LLB) wees er op dat de raad gaat over de inzet van de 4 miljoen euro. Er komt dus een raadsvoorstel. De raad beslist.

Wim Timmermans

Wim Timmermans

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden