Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

WoningbouwImpuls voor 8000 woningen in Gelderland

Algemeen 352 keer gelezen

REGIO • De rijksoverheid zet 40 miljoen euro in voor de bouw van bijna 8000 woningen in Gelderland. Acht gemeenten ontvangen hiervoor een subsidie uit de 3e tranche van de WoningbouwImpuls (WBI) regeling. De bouw gaat binnen drie jaar van start. Vanuit het Actieplan Wonen draagt provincie Gelderland 10 miljoen euro bij aan de bouw van de 8000 woningen.

Woon-gedeputeerde Peter Kerris: ‘Dit is een fantastisch resultaat voor Gelderland! Geweldig dat de gemeenten hun nek hebben uitgestoken om meer huizen te bouwen en dat we het rijk over de brug hebben kunnen trekken door financieel bij te dragen. Meer dan de helft van de woningen zijn sociale koop- of huurwoningen, waardoor we meer starters en mensen met een middeninkomen een kans op een woning kunnen geven’.

WoningbouwImpuls

Woningbouw is duur. Bij de bouw moet rekening gehouden worden met bereikbaarheid, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Hiervoor is veel geld nodig. Vanwege de hoge kosten komen veel woningbouwprojecten stil te liggen. Hiervoor geeft het Rijk een Woningbouwimpuls aan projecten van ruim 500 woningen, waarvan meer dan de helft betaalbare woningen. De bijdrage van het Rijk dekt de helft van de financieel tekorten. De andere helft is voor de gemeente. Veel gemeenten lukt het niet om de andere helft te financieren. Daarom vult de provincie dit met 10 miljoen euro aan.

Van Tiel tot Apeldoorn

De woningbouwprojecten die subsidie ontvangen van de 3e tranche WBI zijn:
Veldhuis en Kayersmolen Noord in Apeldoorn (1400 woningen), Spoorzone Tiel (600 woningen) Transformatie ’t Veen in Hattem (600 woningen), Kanaalzone Malden in Heumen (700 woningen), Kronenburg in Arnhem (1200 woningen), Havenkom in Nijkerk (600 woningen), IJsseldistrict Velp in Rheden (800 woningen), Stationsomgeving Culemborg (1500 woningen)

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden