• Leerlingen zijn druk met elkaar aan het overleggen
• Leerlingen zijn druk met elkaar aan het overleggen Foto: aangeleverd

Basisschoolleerlingen zijn raadslid voor een dag

Algemeen 136 keer gelezen

WEST BETUWE • Vorige week namen leerlingen van groep 7 uit de gemeente West Betuwe weer plaats op de stoelen van echte raadsleden. Vol enthousiasme speelden ze Democracity, het educatieve spel van ProDemos. 

De leerlingen van de Jan Harmenshof in Geldermalsen trapten af. Door te overleggen, debatteren en stemmen, bouwden ze samen een stad. In de maanden september, oktober en november volgen in ieder geval nog 12 scholen uit de gemeente.

Elk jaar nodigt de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe leerlingen van groep 7 uit om deel te nemen aan Democracity. Het educatieve spel is erop gericht om kinderen kennis te laten maken met de (lokale) politiek. Ze nemen een kijkje in de keuken van de gemeenteraad.

De leerlingen nemen plaats in de raadszaal. Zo krijgen ze het echte gevoel van een raadsvergadering. De raadszaal van de gemeente West Betuwe is op dit moment gesloten. De gemeenteraad is daarom blij en dankbaar dat buurgemeenten Buren en Vijfheerenlanden hun raadszalen voor het spel beschikbaar stellen. De komende maanden verwelkomen zij de basisscholen uit de gemeente West Betuwe.

Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe en (waarnemend) burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren openden samen de eerste uitvoering op woensdag 22 september. Waarna de leerlingen van de Jan Harmenshof enthousiast van start gingen. Met overleg, goede argumenten en spannende stemrondes werd hun stad steeds groter.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden