Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hellouw is de vierde mooiste plaats in Gelderland

Algemeen 669 keer gelezen

HELLOUW • Half juli kreeg het team van Hellouw de opdracht om de Achterste Molen/Laaglandse Molen “Het IJzeren Veulen”, langs de A15, na te bouwen voor het programma “Zomer in Gelderland” van Omroep Gelderland. 

Door vrijwilligers is flink getimmerd en geschilderd van gekregen en gesponsord materiaal en op 17 augustus mocht Hellouw haar molen presenteren. De Achterste Molen is een van de twee wipwatermolens die Gelderland heeft. Beide molens staan in Hellouw.

Op de dag zelf werd met man en macht gepuzzeld door de thuisteams en deed een duo mee op de stormbaan. Afgelopen vrijdag was het laatste dorp aan de beurt. Hellouw eindigde op de vierde plaats als mooiste dorp van Gelderland, een mooie score. Maar nog mooier is om te zien hoe een dorp samen aan de slag gaat. Hellouw heeft de wens om een dorpsplein te creëren om nog meer verbinding te krijgen in het dorp. De opbrengst van Zomer in Gelderland is dan ook gereserveerd voor het toekomstige dorpsplein.

De molen is op schaal nagebouwd en is binnenkort nog te bezichtigen in de buurt van de Voorste Molen. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden