• Eline Bomers haalde goud. Ook clubgenote Rhodé Groeneveld zette een knappe prestatie neer.
• Eline Bomers haalde goud. Ook clubgenote Rhodé Groeneveld zette een knappe prestatie neer. Foto: aangeleverd

Goud voor Elin en brons voor Amber van Hamarithi

Sport 103 keer gelezen

CULEMBORG/AALST • Bij de tweede voorwedstrijd voor turnsters in de vijfde en zesde divisie mochten Amber, Eline en Lieke laten zien wat ze kunnen. Ook jong talentjes Elin en Rhodé kwamen in actie.

Lieke Hermes startte haar wedstrijd bij de jeugd vijfde divisie op de balk waar ze ook meteen met de opsprong alweer vanaf viel. Ondanks dat herpakte ze zich goed en wist ze ondanks wat wiebels te blijven staan. Haar cijfers was hierdoor wel wat aan de lage kant. Op alle andere toestellen laat ze wel al zien met de top mee te kunnen draaien. Ze eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Brons voor Amber
Eline van Zandvliet en Amber de Gruijter, uitkomende in Junior G, begonnen hun wedstrijd op de brug. Amber liet hier een foutloze oefening zien en Eline moest helaas een val incasseren op dit toestel. Verder lieten beide turnsters een stabiele nette wedstrijd zien. Amber kreeg een bronzen medaille uitgereikt voor de vierde plaats en Eline werd negende.

Sierlijk
Niet onbelangrijk om nog te benoemen is dat alle drie de turnsters weer plaatjes van vloeroefeningen hebben laten zien. Met hun uitstraling en sierlijke pasjes vielen ze echt op tussen de andere turnsters. Amber werd eerste op dit toestel (11,400), Eline vierde (10,750) en Lieke werd in haar niveau tweede op dit toestel (11,050).

Goud voor Elin
Ook de jong talentjes lieten hun visitekaartje weer achter. Rhodé Groeneveld turnde haar eerste echte selectiewedstrijd en deed dit heel netjes. Alle oefeningen werden beheerst uitgevoerd. Een achtste plaats is dan ook zeer knap. Elin Bomers liet zien weer de beste te zijn en mocht het hoogste plaatsje nogmaals beklimmen. Zij won het goud bij de pre-pre instappers met geboortejaar 2013. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden