Afbeelding
Foto: Peter Verheijen

Jeffrey van Agtmaal klopt regiolopers in Dijkloop

Sportt 642 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Jeffrey van Agtmaal schreef zaterdagmiddag in Schoonhoven de Dijkloop op zijn naam. De 36-jarige atleet uit Ossendrecht liep de halve marathon in een tijd van 1.21,05 uur. 

Oud-wielrenner Van Agtmaal, die een fikse buiteling maakte in 2019 en na zijn herstel koos voor de atletieksport, startte snel. Alleen thuisloper Niels van den Dool kon in zijn buurt blijven. “Volgende week debuteer ik in Rotterdam op de marathon en deze wedstrijd leek mij een ideale voorbereiding,” vertelt de Brabander opmerkelijk fris na afloop. “Ik wil meteen een tijd neerzetten van onder de drie uur.”

Streven
Dit streven heeft Niels van den Dool ook. De triatleet naderde in de slotkilometers de eenzame koploper. “In iets meer dan tien uur leg ik een triatlon af,” aldus Van den Dool, die in Schoonhoven een tijd van 1.22,24 uur klokte. “De marathonafstand, het slotonderdeel van deze Iron Man, loop ik in 3.39 uur. Daar moet in Rotterdam drie kwartier vanaf.”

Krimpenaar Cornelis Verboom finishte als derde in een tijd van 1.24,32 uur en was daar tevreden mee. “Tot de 15 kilometer ging het echt goed, maar de laatste 6 kilometer ging het eens stuk minder,” meldde hij. “Mijn doel om binnen de 1.25 uur te finishen heb ik gehaald.”

Stormbaan
Atletiekvereniging Avantri verwelkomde 140 lopers op de Stormbaan, die verschillende afstanden liepen.

Op de 10 kilometer zegevierde de Rotterdammer Farid Oilad in 36.16 minuten voor Ammerstollenaar Stefan Nieuwenhuis (39.08). De Goudse atlete Daphne Lamboo was de sterkste vrouw in 39.17 minuten.

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie