Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

RAG-cross: ploeteren door modderig Loetbos

Sportt 1.653 keer gelezen

LEKKERKERK • Voor de meeste atleten is een cross een prima mogelijkheid om spieren te kweken en de conditie te vergroten.

Het baggeren door de modder nemen ze vaak op de koop toe. De RAG-cross van AV Start was echter een slijtageslag, omdat niet iedereen fit aan de start verscheen. De griepgolf van de laatste weken had duidelijk z'n sporen nagelaten. Veel deelnemers kozen voor een korte afstand en degenen die verder wilden reiken, kwamen snel op dat streven terug.

Dat gold ook voor favoriet Cornelis Verboom uit Krimpen aan den IJssel, die door aanhoudende verkoudheid en een nieuwe baan weinig had getraind. Hij capituleerde al na een ronde en ging direct na de finish over z'n nek. "Ik heb me in tijden niet zo beroerd gevoeld. Ik ben blij dat ik nog vijf kilometer heb kunnen lopen, maar het was loodzwaar."

Met name de stukken langs de sloten in het Loetbos waren eerst spekglad en na de dooi opeens boterzacht. "Je werd meteen vastgezogen in de modder", stelde de Schoonhovense Liesbeth Steehouwer, die kampte met buikproblemen. "Ik kon niet goed ademhalen en ben voortijdig uitgestapt."

Maurits Heilkoop uit Nieuwerkerk aan den IJssel had geen moeite om de hindernissen te overwinnen. De marinier hield een behoorlijk tempo aan en had van concurrenten niets te duchten. Hij zegevierde in 1.16.54.

Ook de 16-jarige Delian van Tol uit Lekkerkerk rekende resoluut af met zijn achtervolgers. De andere winnaars waren Robert de Groot, Richard Groenendijk en Vincent Uilenberg.

Aan de wedstrijd, die uit vijf verschillende afstanden bestond, namen 44 volwassenen en 7 kinderen deel.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden