• Het parcours voert over onverharde paden. (foto: Wim Nobel)
• Het parcours voert over onverharde paden. (foto: Wim Nobel)

Eerste honderd inschrijvingen 'Halve Natuurmarathon' binnen

Sportt 677 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • AV Start organiseert zondag 12 maart de Krimpenerwaard Halve Natuurmarathon in en rond het Loetbos. Aanvang 11.00 uur.

Het parcours voert over verharde, half verharde en graspaden (trail).

In maart 2008 nam Mels van der Ruit samen met atletiekvereniging AV Start uit Lekkerkerk het initiatief tot de eerste Natuurmarathon van de Krimpenerwaard. In de jaren daarna zijn achtereenvolgens nog hele marathons georganiseerd, voordat werd gekozen voor een halvering van de te lopen afstand.

"Hiermee konden we een grotere doelgroep bereiken en de drempel voor deelname verlagen", aldus de initiatiefnemer. "Daarnaast heb je ook minder vrijwilligers nodig, al hebben we over helpende handen niet te klagen." Naast de halve marathon kan er ook een 10 en 5 kilometer en 1-mijl jeugdloop worden gelopen. "Vorig jaar hebben er ongeveer 450 lopers meegedaan, dit jaar streven wij naar 500 tot 600 deelnemers."

Bijzonder aan de Halve Natuurmarathon is de saamhorigheid, stelt Liesbeth Steehouwer, die verantwoordelijk is voor de pr van het evenement. "Ik heb nog nooit een hardloopwedstrijd meegemaakt waarover iedere loper zo positief is. Daarnaast kunnen zowel de lopers als het publiek de nodige versnaperingen krijgen voor slechts een vrijwillige bijdrage. Uiteraard zijn er ook weer drie masseuses aanwezig om, wederom vrijwillig, de verzuring na de wedstrijd uit de benen te masseren."

De organisatie hoopt dat lopers zich vooraf al inschrijven. Het aantal aanmeldingen tot nu toe staat op 105. "De meeste voorinschrijvingen komen eind februari binnen", weten Mels en Liesbeth uit ervaring. "Vorig jaar liep het toen ook storm en kwamen we uit op ruim 450 deelnemers. Voorinschrijven is goedkoper en relaxter voor de lopers. Wij als organisatie kunnen daarbij beter inschatten hoeveel soep, pannenkoeken, drankjes en vrijwilligers er moeten komen."

De deadline voor voorinschrijven is 1 maart via de website http://www.avstart.nl Daarna kan er op de dag zelf nog worden ingeschreven.

Voor de snelle lopers de parcoursrecords: halve marathon, mannen: 1:13:18 (Ivo Bijl), vrouwen: 1:29:48 (Sigrid Martin). 10 kilometer, mannen: 0:35:07 (Khalid Moktari), vrouwen: 0:37:48 (Sarissa de Vries). 5 kilometer, mannen: 0:16:27 (Yorben Ruiter), vrouwen: 0:19:10 (Maria Evora).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden