(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl)

Gouderak wint 'zespuntenwedstrijd' van Ammerstol

Sportt 177 keer gelezen

GOUDERAK/AMMERSTOL • De punten lijken voor de zondagregioclubs in de derde klasse A vooralsnog alleen tegen elkaar te behalen. Daarom was de 7-3 overwinning van Gouderak op Ammerstol de thuisclub veel waard.

Het was de eerste zege voor de rood-witten, die na afloop van het merkwaardige duel een klein feestje vierden voor de kleedkamer. Gouderak profiteerde volop van de rammelende defensie van Ammerstol, waarin doelman Tim Bos als schietschijf fungeerde.

Fouten
Ammerstol-trainer Rob Kool had geen goed woord over voor de jonge keeper, die bij diverse situaties het antwoord schuldig bleef. "Zeker vier doelpunten had hij kunnen voorkomen door handelend op te treden. Ik heb Tim een poosje de hand boven het hoofd gehouden, maar ik moet toegeven dat de verdediging door hem onzeker is en veel fouten maakt. Ik vond ons minstens gelijkwaardig aan Gouderak. Daarom was deze grote nederlaag onnodig."

Kool had na de frisse openingsfase een heel andere uitslag verwacht. Ammerstol kwam door een blunder van Gouderak-doelman Remco Aantjes op 0-1 en na de 1-1 via Jurriaan de Zwart meteen op 1-2 door een rake kopbal van Jory de Lange.

Daarna kantelde de wedstrijd door een reeks defensieve fouten van Ammerstol. In korte tijd schoot Gouderak drie keer raak via respectievelijk Robin Kool, Mark Quak en Jurriaan de Zwart: 4-2. In die tussentijd gelastte scheidsrechter Van Vliet een pauze in, omdat van Ammerstol-zijde te vaak commentaar werd geleverd op zijn beslissingen. De afkoelingsperiode van tien minuten werd ook door Gouderak met verbazing bekeken, want er gebeurde vrijwel niets tussen beide teams. Toen Van Vliet weer was teruggekeerd werd er in elk geval minder gezeurd. Wouter van Krimpen zorgde op slag van rust voor 5-2.

Open
Na de pauze leek het nog even spannend te worden toen Frank de Bruyn nummer drie langs de te laat vallende Aantjes kopte: 5-3. Diezelfde doelman voorkwam even later een mogelijke vierde Ammerstol-treffer door de inzet van Mick de Lange met de benen te keren. "Als het 5-4 wordt, is de wedstrijd weer open", erkende Gouderak-trainer Raymond Noordam. "Gelukkig bleef ons dat bespaard."

Gouderak werd in veilige haven geloodst door invaller Youri Kool. De 17-jarige A-junior was eerst het centrale duo van Ammerstol te snel af (6-3) en schoot niet veel later na een afgeslagen aanval alsnog de bal via de paal in de touwen: 7-3. Ammerstol zag vervolgens twee spelers vertrekken wegens natrappen en aanmerkingen op de leiding. Mick de Lange en Frank de Bruyn kunnen een schorsing tegemoet zien.

Scheidsrechter Van Vliet maakte daar geen vrienden mee. "Hij had beter eerder kunnen affluiten. Nu lijkt het of het hier hommeles is geweest", vonden beide partijen.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden