• Kinderen leven zich uit in korfbal.
• Kinderen leven zich uit in korfbal.

KOAG: geslaagd schoolkorfbaltoernooi als visitekaartje

Sport 770 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De velden van KOAG waren vrijdag het decor van een schoolkorfbaltoernooi. Zo’n 350 kinderen uit de groepen 3 t/m 6 van de Krimpense basisscholen deden mee. 

Sinds drie jaar organiseert KOAG dit evenement op de vrijdagmiddag. Dat is een bewuste keuze: 

“We merkten dat het toernooi, dat voorheen standaard op een woensdagmiddag werd gehouden, steeds lastiger te organiseren werd. Vrijwilligers werken of moeten naar school en de animo van ouders en kinderen liep terug. Met de verandering van dag zien we de deelnemersaantallen en vooral de toeschouwersaantallen weer flink stijgen. Iedereen heeft bijna weekend en komt gezellig zijn of haar kind aanmoedigen. Hiermee geven we toch een mooi visitekaartje af”, aldus Chris Nugteren, een van de organisatoren.

KOAG in de lift
KOAG zit op meerdere vlakken weer in de lift.

Nugteren: “Na het coronatijdperk zien we de instroom aan de onderkant weer toenemen. We besteden hier ook veel aandacht aan. We zoeken de samenwerking met scholen, organiseren open trainingen en met name de KangoeroeKlup -laagdrempelig sportaanbod voor 2-6 jaar- loopt erg goed.”

75-jarig jubileum
KOAG viert  komend jaar haar 75ste verjaardag.

“Deze club is gelukkig een begrip in Krimpen. Jong of oud heeft wel eens van KOAG gehoord, is er lid van (geweest) of is op een van de feestjes geweest. We gaan aan het jubileum dan ook het hele seizoen veel aandacht besteden. De jubileumcommissie is al druk bezig met het vormgeven van het programma”, aldus een trotse Nugteren, die zelf geen korfbalachtergrond heeft. 

“Maar ik zie met hoeveel plezier mijn kinderen hier sporten en een sociaal leven opbouwen. Vandaar dat ik me graag voor deze vereniging blijf inzetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden