• Helene de Kreek en Hans van der Kleij zijn de drijvende krachten achter het oldstars-tennis bij TCK.
• Helene de Kreek en Hans van der Kleij zijn de drijvende krachten achter het oldstars-tennis bij TCK.

Oldstars-tennis bij TCK beleeft kick-off: ‘Het gaat om bewegen en ontmoeten’

Sport 707 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • TennisClub Krimpen wil graag meer 60-plussers in beweging brengen. Speciaal voor hen vindt op dinsdag 30 april de feestelijke kick-off van het Oldstars-tennis plaats.

Bewegen is goed voor een mens, weten tennistrainer Helène de Kreek en fysiotherapeut Hans van der Kleij, samen verantwoordelijk voor het Oldstars-tennis bij TCK.

“We zijn al een tijdje bezig met een groep zestig-plussers hier op het TCK-complex aan de Kerkdreef,” vertelt Helène de Kreek (57). “Er wordt met veel enthousiasme gesport. In een rustig tempo en ieder op zijn of haar eigen niveau. Het gaat er uiteindelijk om dat je plezier beleeft en verantwoord bezig bent.”

Speelse en ontspannen manier
Zeker dat laatste aspect is in goede handen bij Hans van der Kleij. De ervaren fysiotherapeut en prille zeventiger houdt zich vooral bezig met de fysieke en mentale facetten van het OldStars-tennis.

“Dat doe ik op een speelse en ontspannen manier,” glimlacht hij. “In de spelvormen tijdens de Oldstars-sessies hebben we niet alleen aandacht voor racket en bal, maar doen we ook een stukje geheugentraining en gerichte oefeningen op het vlak van valpreventie. We zorgen ervoor dat de deelnemers ‘durven bewegen’. We zijn inmiddels veertien sessies ver met de huidige groep en mogen constateren dat het werkt. Je ziet een flinke vooruitgang.”

Geen tennisles
“Wat wij doen is géén tennisles,” wenst Helène de Kreek te benadrukken. “Bij de Old Stars gaat het om bewegen en ontmoeten. Dat je daarbij gebruik maakt van tennisattributen is nog net geen bijzaak, Dat zorgt ervoor dat Oldstars-tennis ook zeer geschikt is voor mensen zonder enige tenniservaring. Elke dinsdagmiddag gaan we om 15.00 uur de baan op. Na afloop is er ruimte om gezellig na te praten.”

Tennislegende Tom Okker
Voor wie wil kennismaken met Oldstars-tennis is 30 april aanstaande een mooie gelegenheid. Vanaf 13.00 uur mogen alle 60-plussers het komen proberen onder deskundige begeleiding. Ook tennislegende Tom Okker (80 en still going strong) is aanwezig. “Om mee te doen, mee te helpen en voor een praatje”, zegt Hans van der Kleij.

TCK en Synerkri zijn al even enthousiast over het 60-plus initiatief. “Een verrijking van onze club,” stelt voorzitter Karin de Vries. “Als je de groep van Helène en Hans bezig ziet, dan is dat puur genieten.”

Cees Paul, directeur van Synerkri, is het daar van harte mee eens. “Wij ondersteunen dit soort initiatieven van harte,” zegt hij. “Mooi is ook dat de basketbalvereniging en DCV plannen hebben om ‘walking-varianten’ van hun sport op te gaan pakken. Want samen bewegen is goed, zéker als je wat ouder begint te worden.”

Aanmelden voor de Oldstars-tennissessies bij TCK kan via e-mail: tennisschooldekreek@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden