• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag. Foto: John Wijntjes

DCV’er Daan Beumer hoopt ‘met enorme glimlach’ naar Valencia te vertrekken

Sport 614 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Daan Beumer is nog een paar maanden te bewonderen in het shirt van DCV. Daarna vertrekt hij naar Spanje. “In principe voor drie maanden, maar je weet maar nooit.”

“Mijn vriendin en ik gaan naar Valencia,” vertelt de aanvallende middenvelder van de Krimpense eersteklasser. “We zien daar wel wat er op ons afkomt qua werk of sport. Wie weet vind ik er een nieuwe club. Zo niet, dan keren we eind augustus terug naar Nederland. In dat geval behoort ook een rentree bij DCV tot de mogelijkheden.”

Ik mag straks terugkijken op vijf mooie jaren hier In Krimpen zien ze Beumer (27) node vertrekken. Logisch, want hij is één van de sterkhouders van het eerste elftal. 

“Technisch bestuurslid Ronald Klinkenberg heeft al aangegeven dat ik hier altijd welkom ben, mocht ik een rentree overwegen. Dat is natuurlijk fijn om te horen. Ik mag straks terugkijken op vijf mooie jaren hier.” 

Alternatief

Daan Beumer begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van vv Capelle, om als junior over te stappen naar Alexandria’66. Na een verblijf in de jeugdopleiding van Excelsior keerde hij op 18-jarige leeftijd terug bij Capelle. 

“Dat speelde toen op het hoogste nationale amateurniveau. Ik hoopte in het eerste elftal te komen, maar dat bleek te hoog gegrepen. Reden om naar een alternatief op zoek te gaan.”

Eerlijk gezegd denk ik zelfs dat we met dit DCV in de top-5 kunnen eindigen Dat werd dus DCV. Beumer: “Destijds speelden we in de tweede klasse. Na het behalen van het kampioenschap twee jaar geleden kwamen we een klasse hoger terecht en daarin doen we het gewoon goed. Vorig jaar handhaafden we ons keurig en ik heb er vertrouwen in dat dat opnieuw gaat gebeuren. Eerlijk gezegd denk ik zelfs dat we met dit DCV in de top-5 kunnen eindigen.”

“Mooi is ook dat we nu heel anders spelen dan in het jaar waarin we promoveerden naar de eerste klasse. We hebben ons ontwikkeld tot een ploeg die veel hoger staat dan toen, tegenstanders al vroeg durft af te jagen en comfortabel is aan de bal. Het is een metamorfose die we voor een groot deel te danken hebben aan onze trainer Wout Ooms. Ik vind het persoonlijk jammer dat hij en zijn collega Tabbernee afscheid gaan nemen van DCV. Goede trainers, prettig mensen.”

Driepunters

De komende weken kan DCV zijn handhavingsambities verder vorm geven en mogelijk nog wat verder stijgen op de ranglijst. 

“Als ik het programma zie en dat combineer met de goede vorm waarin wij verkeren, dan zie ik nog aardig wat driepunters in het verschiet liggen,” glimlacht Daan Beumer. “Laten we de lijn van de laatste weken maar doortrekken, dan reis ik straks met een enorme glimlach richting Spanje.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden