• Brigitta Boer en Erik-Jan Heuvelman.
• Brigitta Boer en Erik-Jan Heuvelman. Foto: Jan Timmer

VV Lekkerkerk organiseert gratis toegankelijk jeugdvoetbalfestival

Sport 818 keer gelezen

LEKKERKERK • Met een jeugdvoetbalfestival pakt vv Lekkerkerk op zaterdag 8 april groot uit. Alle kinderen uit de regio zijn welkom.

“We hebben er enorm veel zin in,” zegt Brigitta Verhoog-Boer, lid van de jeugdtoernooicommissie van vv Lekkerkerk. “We zijn alweer toe aan de derde editie,” voegt Erik-Jan Heuvelman, jeugdvoorzitter van de voetbalvereniging, er aan toe. “Je kunt dus al spreken van een beginnende traditie.”

Pannaveld
Op 8 april kunnen kinderen in drie verschillende leeftijdsgroepen meedoen aan het voetbalfestival. Zowel leden als niet-leden van vv Lekkerkerk zijn welkom op het sportpark aan de Tiendweg-West.

“We hebben plek voor iedereen van 4 tot en met 16 jaar”, weet Brigitta Verhoog-Boer. “Op het hoofdveld staan die dag allerlei voetbalactiviteiten klaar, waaronder een opblaasbaar pannaveld, een stormbaan, levend tafelvoetbalspel, ‘rokvoetbal’ en nog veel meer. Voor de iets oudere jeugd wordt er daarnaast een voetbaltraining gegeven door Mocha Sports Academy. Ook leuk: meedoen aan het voetbalfestival is voor iedereen gratis. Wel graag van te voren opgeven via de website  Daar vinden belangstellenden ook alle tijden.”

Vrijwilligers
Het voetbalfestival is één van de vele activiteiten die vv Lekkerkerk voor de jeugd onderneemt.

“Klopt”, glimlacht Erik-Jan Heuvelman. “We hebben gelukkig de beschikking over een flinke groep vrijwilligers, die naast het voetbal van alles organiseren. Dit voetbalfestival is er een voorbeeld van, maar we hebben ook evenementen als ons jaarlijkse tentenkamp, led-voetbal, de welbekende Bosloop, ons jeugdzaalvoetbaltoernooi, de Sinterklaasviering, lasergamen en nog veel meer.”

Groei
Heuvelman en Verhoog-Boer zijn ervan overtuigd dat juist die vele extra’s ervoor zorgen dat de jeugdafdeling van vv Lekkerkerk de afgelopen jaren spectaculair gegroeid is.

“We zitten momenteel op 228 jeugdleden,” stelt Erik-Jan Heuvelman met gepaste trots vast. “En het bijzondere is: de ledentoename vindt plaats in alle leeftijdscategorieën, dus van het peutervoetbal tot en met de oudere junioren. Dat geeft ons allemaal een kick. Ook zien we er nieuwe vrijwilligers bij komen. Kortom, het gaat hartstikke goed met de Lekkerkerk-jeugd. Wie nog geen lid is en de sfeer wil komen ervaren, moet zeker een kijkje komen nemen tijdens het voetbalfestival.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie