Afbeelding
Mariska Grob Fotografie

Ruben Bijman naar selectiedagen MotoGP Redbull Rookie Cup

Sport 461 keer gelezen

LOPIK • Een nieuw hoogtepunt voor de 14-jarige Ruben Bijman uit Lopik: de talentvolle wegracer heeft een uitnodiging gehad voor de selectiedagen van de MotoGP Redbull Rookie Cup.

In totaal 109 rijders uit verschillende landen doen van 16 tot en met 19 oktober in het Spaanse Almeria een gooi naar een plekje in deze cup voor 2018. "Op dinsdag en woensdag wordt er in verschillende groepen gereden", legt Ruben Bijman uit. "In totaal veertig rijders zullen doorgaan naar de tweede en laatste ronde op donderdag, waarna uiteindelijk tien van hen daadwerkelijk worden geselecteerd."

Ruben, die niets aan het toeval overlaat en zich dit weekend in Assen voorbereidt op een speciale tweetactmotor, hoopt bij die tien te zitten. "Maar de concurrentie is erg groot. Het wordt dus een lastige klus."

Eindstand
In de eindstand van het ADAC NEC Moto3 GP kampioenschap is Ruben op de zevende plaats geëindigd. Hoogtepunt was de wedstrijd in Silverstone, waarin hij tweede werd. In het Nederlands kampioenschap eindigde Ruben als vierde.

Ruben: "In het laatste weekend in Assen, tijdens de British Superbikes, kon ik vanwege technische problemen in race 1 niet starten. Anders had ik in de eindstand zelfs hoger kunnen eindigen."

Het racen blijkt de Bijmans overigens in het bloed te zitten. Tijdens de selectiedagen voor het Molenaar NSF100 Championship heeft het jongere broertje van Ruben -Sem Bijman (10)- zich weten te kwalificeren. Hij mag dus volgend seizoen meerijden in de cup.

Stemmen
Wie Ruben Bijman een handje wil helpen om 'favoriete rijder' te worden, kan stemmen: http://ttps://www.facebook.com/redbullrookiescup/ De rijder met de meeste stemmen mag in een gouden hesje rijden.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden