• Voleco dolf het onderspit tegen VCN 2. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Voleco dolf het onderspit tegen VCN 2. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Voleco zakt weg in derde divisie; dames Krimpen stunten

Sport 157 keer gelezen

REGIO • Het herenteam van Voleco deed wederom een stap terug. De Ouderkerkse volleyballers verloren in De Drie Maenen met 2-3 van VCN 2.

Voleco stond bovenaan, maar is nu afgezakt naar de derde plaats in de derde divisie A.

Het was stuivertje wisselen voor Voleco, dat de handen vol had aan de reserves van Capelle. Dat bleek al in de eerste set, die met 22-25 verloren ging.

Na herstel in de tweede en derde set (beide 25-17 winst) raakte Voleco wederom het spoor bijster. De vierde set eindigde in 17-25. VCN 2 kon in de beslissende vijfde set nog even gas geven en de punten mee naar Capelle nemen: 12-15.

Ook de heren van Thor kwamen in competitieverband in actie. De Bergambachtenaren lieten geen spaan heel van Kalinko 2 en wonnen met 0-4 via de setstanden 16-25, 20-25, 9-25 en 23-25. Thor is in de promotieklasse C opgeklommen naar de vierde plaats.

Het Stolwijkse Dosko staat in deze klasse op de zesde plek.

Stunt
Het damesteam van City Bril Krimpen stuntte in de eerste klasse door Volley Zuid 3 met 3-2 te verslaan na een 0-2 achterstand. De Krimpense dames waren aanvankelijk iets minder gretig dan hun opponent en moesten dat bekopen met 26-28 en 18-25 setverlies. Daarna toonde het jonge team karakter door achtereenvolgens drie sets op rij te winnen: 25-11, 25-19 en 15-13.

In de bekerstrijd werd het herenteam van City Bril Krimpen tweede in een vierkamp in Voorschoten. De eerstedivisionist moest Cito uit Zeist voor laten gaan. De dames van Dosko verloren met 1-3 van Leython 2 en de heren van DOS versloegen DVC in De Meent met 3-0.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden