Afbeelding
Foto: Floris Bakker

Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen

Nieuws 7.846 keer gelezen

REGIO • De Algerabrug is in de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei aan beide kanten dicht voor autoverkeer. Rijkswaterstaat werkt dan aan de bovenste laag asfalt op het wegdek. Verkeer moet omrijden, wat naar schatting 45 tot 60 minuten extra reistijd kost.

Tijdens de drie data geldt de afsluiting van 22:00 uur tot 5:00 uur. De afsluiting geldt ook voor de wisselstrook. Deze blijft voor hulpdiensten en (kleine) lijnbussen wel open.

Het fiets- en voetpad over de Algerabrug blijven deze nachten wel open.

Overdag 30 km/u

Overdag geldt voor het auto- en motorverkeer op de hoofdrijbaan van de Algerabrug een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

‘Werk is hard nodig’

Het werk aan het asfalt is volgens Rijkswaterstaat hard nodig. “Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten. Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s op steenslag en calamiteiten teruggedrongen en blijft het vaste deel van de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar. De werkzaamheden waren eerder gepland op 17, 18 en 19 oktober 2023, maar konden toen niet doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden.” 

Omleiding

Automobilisten moeten deze avonden en nachten omrijden. Verkeer tussen Capelle en Krimpen a/d IJssel/Krimpenerwaard en vice versa wordt omgeleid via de route N219-A20-N207-N210 (route Nieuwerkerk-Gouda-Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden