• Volle bak in De Nar tijdens het Roparun-diner van Team Matties4Life.
• Volle bak in De Nar tijdens het Roparun-diner van Team Matties4Life. Foto: John Wijntjes

Team Matties 4 Life: twee Waarden, één Roparunteam

Nieuws 935 keer gelezen

LEKKERKERK • Met een gecombineerd Krimpenerwaards/Hoeksche Waards team zoveel mogelijk geld inzamelen: dat wil Roparunteam Matties4Life.

Het Lekkerkerkse eetcafé De Nar zat donderdagavond bomvol bij het Roparun-diner van Team Matties 4 Life. Het culinaire samenzijn met verloting leverde 1.522,50 euro op voor het goede doel.

“Een bedrag waar we enorm blij mee zijn,” stelt Anita Aalbregtse namens de 25 deelnemers grote Roparun-formatie vast. “Met dank aan iedereen die een couvert afnam en aan Patrick en Yvonne Weijnen van De Nar. Zij en hun medewerkersteam verdienen alle lof voor de gastvrijheid en het heerlijke diner.” 

Eén van de acties
Het diner in De Nar was één van de acties waarmee Matties4Life geld inzamelt voor Roparun. Ook onder meer een stroopwafelverkoop, de verkoop van kerststukken, een benefiet-radiomarathon, schaaktoernooi en een pubquiz brachten geld in het laatje voor het goede doel: geld ophalen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken.

Voor Anita Aalbregste is het de tweede deelname aan de Roparun, een marathonestafette over liefst 515 kilometer met acht lopers en een compleet team bestaande uit chauffeurs, verzorgers, catering-vrijwilligers en (mee)fietsers.

Op naar de Coolsingel
“De zaterdag voor Pinksteren vertrekken we vanuit Parijs, op Tweede Pinksterdag hopen we aan te komen op de Coolsingel in Rotterdam,” vertelt de Lekkerkerkse. “Samen met vriendin Yvonne Ketting neem ik de verzorging onderweg voor mijn rekening. De lopers leggen steeds 1,2 kilometer rennend af, waarna de volgende in actie komt. Yvonne en ik zorgen dat de spieren zo soepel mogelijk blijven. Zelf werk ik als fysiotherapeut, Yvonne is acupuncturist. We vinden het allemaal mooi om onze expertise in te zetten voor dit goede doel.”

Vincent Ketting (woonachtig in Ammerstol) en Lekkerkerker André van Vugt behoren vormen het Krimpenerwaardse deel van het Matties4Life-loopteam.

“Best leuk hoe twee ‘Waarden’ samen op pad gaan,” glimlacht Anita Aalbrengtse. “We verheugen ons met z’n allen enorm op de Roparun 2024. Natuurlijk, het wordt zwaar, maar dat zien we juist als een mooie uitdaging. Bovendien weten we precies waar we het voor doen. Voor mensen met kanker. Dat zorgt sowieso voor veel motivatie. Team Matties4Life is er klaar voor!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden