• Drone-opname van het '300-moment'.
• Drone-opname van het '300-moment'. Foto: aangeleverd

‘Ichthus’ verwelkomt 300ste leerling: mijlpaal voor de school

Nieuws 1.085 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met de inschrijving van de 300ste leerling bereikt de Ichthusschool een mijlpaal in haar 65-jarig bestaan. Nooit eerder is de school zo groot geweest.

“Alle kinderen die samen op het schoolplein ‘300’ vormen, dat was vooraf passen en meten. Geen eenvoudige klus, maar het is gelukt”, glundert een trotse Jacco Vink. Als directeur van de Ichthusschool in Schoonhoven verwelkomde hij afgelopen week de 300ste leerling. Een mijlpaal.

‘We groeien elke maand’
Van oudsher is de peildatum van het aantal leerlingen op 1 oktober. Niet zo lang geleden wijzigde dit naar 1 februari.

“Dat we nu de driehonderd ‘aantikken’ komt omdat vierjarigen instromen gedurende het schooljaar”, legt Vink uit. “Vanaf een week voor de vierde verjaardag mag het kind een paar dagdelen komen om te wennen. Zo groeien we gemiddeld iedere maand een aantal leerlingen.” 

In 10 jaar tijd verdubbeld
Een blik in de historische cijfers laat zien dat precies tien jaar geleden het dieptepunt voor de school was.

“We telden toen 149 leerlingen. In tien jaar tijd is het verdubbeld. Negen jaar geleden verhuisde de school vanuit de Spoorstraat naar de nieuwe wijk Thiendenland. Veel jonge gezinnen met kinderen zorgen voor de aanwas. Uiteraard is het ook een fijne school met een leuk team dat zorgt dat kinderen het prettig hebben, maar ook voldoende leren”, haast hij zich te zeggen. “Een goede sfeer met een positieve uitstraling naar buiten.”

‘Verwacht nauwelijks terugval’
Ondanks alle voorspellingen van externe bureaus heeft de school circa vijftig leerlingen meer dan geraamd. Vink realiseert zich dat het qua ruimte net lukt om alle kinderen een plek te geven. Hij verwacht dat het aantal leerlingen mogelijk nog iets stijgt.

“Einde van dit schooljaar nemen we afscheid van twee groepen acht, zo’n veertig leerlingen. Op 1 februari jongstleden zijn al dertig nieuwe leerlingen ingeschreven. Met wat er de komende tijd nog bij komt, verwacht ik nauwelijks terugval. We zijn nu druk met de formatie voor het komende schooljaar. Altijd een leuke puzzel om alles rond te krijgen met genoeg meesters en juffen.”

Nr 300 is de 4-jarige Teodor Kupis
De leerlingen kregen vanuit de activiteitencommissie een lekkernij met drinken aangeboden.

De driehonderdste leerling is de vierjarige Teodor Kupis. Met het vormen van de cijfers 300 werd het memorabele moment feestelijk afgesloten.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden