• In Schoonhoven werd door Gemeente Krimpenerwaard de eerste tegel 'Buurt Natuur' uitgereikt aan buurtbewoners van de H.A. Schreuderstraat. Rechts Ivor van Harten namens de gemeente Krimpenerwaard, links bewoonster Sjanie de Bruijn.
• In Schoonhoven werd door Gemeente Krimpenerwaard de eerste tegel 'Buurt Natuur' uitgereikt aan buurtbewoners van de H.A. Schreuderstraat. Rechts Ivor van Harten namens de gemeente Krimpenerwaard, links bewoonster Sjanie de Bruijn. Foto: Stephan Tellier

Eerste ‘buurttuin-tegel’ geplaatst: ‘doe mij ook zo’n wilgenrand!’

Nieuws 1.823 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Groenbeheerder Ivor van Harten heeft vrijdag namens de gemeente de eerste tegel onder de boom van Sjanie de Bruin, in de H.A. Schreuderstraat in Schoonhoven, geplaatst. De tegel is bedoeld als signaal voor het groenserviceteam, dat bewoners hier zelf het onderhoud plegen. 

Sjanie heeft een wilgenrandje om de boompspiegel gevlochten, als drempel tegen honden met hoge nood: “De boom was net gesnoeid nadat ik mijn boomspiegel had aangemeld via de website van de gemeente. Vandaar dat het er een beetje kaal uitziet. Hopelijk komt straks de merel in het prille groen nestelen. Daarvoor heb ik een speciale kattenwerende ring gekocht die om de stam klemt.” 

Gezellig en kleurrijk plekje
Haar buren zijn blij: “Doe mij ook zo’n mooie wilgenrand! Zo wordt het kale veldje buiten de deur een gezellig en kleurrijk plekje met bankjes en bloemen.”

Ook Roos Eijkelenboom van Welzijn Krimpenerwaard en Cootje Heeringa van buurtvereniging Huis van Noord waren bij deze feestelijke gebeurtenis van de partij: “Dit is een mooie impuls om de buurtbewoners gezamenlijk hun omgeving op te laten fleuren en met elkaar in contact te komen.”

Aanmelden via website
Inwoners kunnen nu hun initiatief via de gemeentelijke website aanmelden; een geveltuintje, een boomspiegel of klein stukje groen. Er wordt een pilot gestart met adoptiegroen, een plek waar buurtbewoners gezamenlijk aan werken en van kunnen genieten.

Buurtgroen Krimpenerwaard promoot het in gebruik nemen van openbaar groen door inwoners. Hiervoor worden afspraken gemaakt met gemeente en wooncorporaties. Voor meer informatie, zie de facebookpagina ‘Buurtgroen Krimpenerwaard’ of meld je aan voor de nieuwsbrief op buurtgroenkrimpenerwaard@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden