• Nelie Gerritsen als Paulina.
• Nelie Gerritsen als Paulina. Foto: aangeleverd

Podcast ‘Het Geheim van Haastrecht’ gelanceerd

Nieuws 1.399 keer gelezen

HAASTRECHT • De podcast ‘Het Geheim van Haastrecht’, waarin journalist en geboren Haastrechtenaar Lieuwe van Slooten op zoek gaat naar de erfenis van Paulina Bisdom van Vliet, is vrijdag feestelijk gelanceerd. De eerste aflevering staat nu online.

Ruim vijftig Haastrechtenaren en andere geïnteresseerden kwamen samen in Theater Concordia in Haastrecht voor deze aftrap. In de stijl van de jaren 1900, de tijd van Paulina Bisdom van Vliet, dineerden zij de hele avond lang. 

De avond werd afgetrapt door Van Slooten, die het woord nam om te vertellen over zijn podcast. Tussen de gerechten door vertelde Marco Bakker, beheerder van het Paulina Bisdom van Vliet museum, over de erfenis van Paulina Bisdom van Vliet. Ze was een van de laatste dames op stand en ongelooflijk rijk. In de podcast gaat Van Slooten op zoek naar wie zij echt was en wat ze heeft betekend voor het dorp.

Tevens was Paulina zelf, gespeeld door de Haastrechtse actrice Nelie Gerritsen, aanwezig. Van Slooten: “Paulina is nu bijna 100 jaar geleden overleden, maar zij leeft nog steeds meer dan ooit in Haastrecht. Dat was tijdens het diner goed te merken. Het mysterieuze pakketje dat binnenkort geopend mag worden, zorgt voor veel nieuwsgierigheid. Bij mijzelf en bij alle aanwezigen. Het was interessant om samen met alle gasten en sprekers een avond lang te speculeren over de inhoud van het pakket dat 1 juni wordt geopend. We tellen nu de dagen af. We zullen dan nog niet gelijk de inhoud weten, maar de eerste vier afleveringen van de podcast staan dan wel online. Paulina Bisdom van Vliet is al zo belangrijk voor Haastrecht geweest, ik ben heel benieuwd wat zij nog meer in petto voor ons heeft.”

De podcast ‘Het Geheim van Haastrecht’ is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en andere podcastplatforms. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden