Afbeelding

Kindercolleges in Streekmuseum

Algemeen 13 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • In het Streekmuseum Krimpenerwaard worden ook dit jaar weer colleges gegeven aan nieuwsgierige kinderen van tussen de 7 en 13 jaar oud.  

Tijdens de colleges van de MuseumJeugdUniversiteit behandelen de docenten verchillende onderwerpen. Zo krijgen kinderen antwoord op vragen als: 'Waarom is chocolade zo lekker?', 'Hoe werkt naaldwerk?' en 'Waarom moest je vroeger voor straf naar Spanje lopen?'. Gedurende de colleges is er alle ruimte om vragen te stellen. Ook mogen deelnemers museumstukken vasthouden of assisteren bij een experiment.

Overzicht

Een collegekaart kost 20 euro per reeks. Die prijs is inclusief diploma en museumentree op de dag van het college. De lezingen worden gehouden op woensdagmiddag om 15.00 uur. Een compleet overzicht is te vinden op de website www.museumjeugduniversiteit.nl. Aanmelden is noodzakelijk.

De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 begonnen in het Rijksmuseum voor Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan vijftig musea kindercolleges gegeven.

www.museumjeugduniversiteit.nl/inschrijfpagina

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie