Afbeelding

Kinderboerderij Klein Boveneind krijgt make-over

Algemeen 186 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Vanwege achterstallig onderhoud én om nieuwe inkomsten te genereren ondergaat kinderboerderij Klein Boveneind een flinke verbouwing.

Wethouder Gerrit Boudesteijn kondigde donderdag tijdens de Algemene Beschouwingen aan in het najaar met een plan te komen. Naast groot onderhoud van de bestaande gebouwen gaat het om (gedeeltelijke) nieuwbouw. Dit om de net opgerichte Stichting Vrienden van Kinderboerderij Klein Boveneind meer mogelijkheden te bieden om extra 'betaalde' activiteiten op te zetten. 

Vrijwilligers

Het geld is nodig om het jaarlijkse exploitatietekort van ruim 260.000 euro terug te dringen. "Wij willen dit tekort, uiterlijk in 2018, terugbrengen tot 150.000 euro", schrijft het college in de net verschenen kadernota. Om dat voor elkaar te krijgen wil Krimpen de kinderboerderij 'op een andere leest schroeien'. Zo komt de bedrijfsvoering bij een lokale stichting te liggen. Om te besparen op personeelskosten, moet die voornamelijk met vrijwilligers werken. 

De gemeente gaat ook nog met de Vriendenstichting in gesprek over de mate waarin de Krimpense samenleving de kinderboerderij vanaf 2016 financieel kan ondersteunen. Het college wijst erop dat de 'gemiddelde' kinderboerderij in Nederland een fors lagere gemeentelijke subsidie krijgt dan het bedrag dat de gemeente Krimpen aan den IJssel tot nu toe als exploitatietekort voor haar rekening neemt. 

De gemeenteraad kan zich vinden in de koers die het college volgt. Wel hoopt de VVD dat de kinderboerderij de tijd krijgt om de nieuwe organisatie op poten te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden