• V.l.n.r.: op de foto Leo Klop, burgemeester Bouvy (Krimpenerwaard), Gerard Rixman, mevr. Koolmees, chauffeur Giesbers, burgemeester Vroom (Krimpen aan den IJssel), Johan Rosenbrand en Marvin Hendriks.
• V.l.n.r.: op de foto Leo Klop, burgemeester Bouvy (Krimpenerwaard), Gerard Rixman, mevr. Koolmees, chauffeur Giesbers, burgemeester Vroom (Krimpen aan den IJssel), Johan Rosenbrand en Marvin Hendriks. Foto: Stephan Tellier

Vier redders in nood gehuldigd

Algemeen 1.078 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Burgemeester Bouvy-Koene zette donderdag vier helden in het zonnetje. Op zaterdag 17 september 2022 redden zij door een daadkrachtige actie de chauffeur en een passagier uit een zinkend taxibusje. 

Het busje raakte ’s avonds aan de kant van Krimpen aan de Lek te water, ter hoogte van de pont naar Kinderdijk. Door onbekende oorzaak reed de chauffeur de helling af. In het busje zat de 89-jarige mevr. Koolmees uit Nieuw-Lekkerland. 

Zinken
Het voertuig begon snel te zinken. Leo Klop, schipper van de pont, zag het allemaal gebeuren en voer zijn pont direct richting het busje.

Op de pont waren drie mannen aanwezig. Gerard Riksman, een passagier, sprong in het water en bracht de chauffeur en de oude dame met de hulp van Johan Rosenbrand, kaartverkoper op de pont, en Marvin Hendriks, eveneens passagier, op het droge. 

Schipper Leo Klop, Johan Rosenbrand en Marvin Hendriks kregen alledrie een oorkonde. 

Gerard Riksman kreeg een zilveren medaille met getuigschrift voor zijn heldenrol. 

Trots
Door deze heldhaftige reddingsactie zijn twee waardevolle levens gered, memoreerde burgemeester Bouvy: “U maakt mij een trotse burgemeester. Niets is namelijk zo mooi als wanneer iemand iets doet voor een ander. En zeker wanneer je daar een leven mee redt. Door uw actie bent u een voorbeeld voor onze inwoners.”

Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was Ernest Briët aanwezig om de betrokkenen te feliciteren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden