• Wouter van Blanken (l) en Arjan de Bruin.
• Wouter van Blanken (l) en Arjan de Bruin.

GroenLinks Krimpen kiest voor duo als lijsttrekker(s)

Algemeen 722 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • GroenLinks Krimpen aan den IJssel heeft de kieslijst vastgesteld en gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met Wouter van Blanken en Arjan de Bruin als duo-lijsttrekkers. Zij zullen campagne voeren met als thema: ‘Kiezen voor Kansen in Krimpen’.

De afgelopen acht jaar was GroenLinks niet in de Krimpense gemeenteraad vertegenwoordigd. 

Van Blanken en De Bruin zaten ondertussen echter niet stil. Zo zijn ze volop in het dossier van het EMK-terrein gedoken. “We werken daarbij intensief samen met partijgenoten in de Provinciale Staten en de Tweede Kamer.”

Beide Krimpenaren zijn ook bekend van vrijwilligerswerk in de gemeente. Het bedrijf van De Bruin is er ruim dertig jaar gevestigd.

Stappen zetten
Van Blanken en De Bruin  geven aan Krimpen ‘stappen te willen laten zetten op het gebied van onder andere duurzaamheid, ondernemen, woningbouw en veiligheid: “Het door de huidige gemeenteraad vastgestelde bouwproject ‘Natuurlijk Centrum Zuid’ is een gemiste kans. Het is toch weer meer van hetzelfde en is gewoon te weinig. Eerst is er veel gesloopt, dus netto komen er nauwelijks huurwoningen bij. Met hogere en compactere bouw zouden in één klap meer Krimpenaren aan een appartement geholpen worden.”

Derde op de lijst is voormalig GroenLinks-fractieleider At Zweers, die aangeeft ruimte te maken voor de jongere generatie. Zweers is bij veel Krimpenaren onder meer ook bekend van Krimpen Presents. Net als hij zetten ook de overige kandidaten -Ria van Arkel, Roel van Dale en Gerda van Beek- zich al lang in voor de samenleving.

Het volledige programma van GroenLinks is te vinden op www.groenlinkskrimpen.nl• Wouter van Blanken (l) en Arjan de Bruin.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie