• Ruben Slooff in actie.
• Ruben Slooff in actie. Foto: Wijntjes Fotografie

Concurrentie houdt Ruben Slooff (Spirit) scherp

Algemeen 247 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Doelgericht, fysiek sterk, dynamisch. Het zijn kwalificaties die passen bij Ruben Slooff, spits van zaterdagtweedeklasser Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel.

Het competitieseizoen tot nu toe verloopt voor Spirit een tikje onder de verwachtingen, vindt ook clubtopscorer Ruben Slooff. “We begonnen goed met een paar overwinningen op rij en dachten die lijn door te kunnen trekken in de derby met DCV. Op een gegeven moment stonden we met 0-2 voor en leken we vrij probleemloos opnieuw drie punten aan ons totaal te kunnen toevoegen. En daarna gaven we het weg. We verloren met 3-2. Dat was een flinke domper, die wel even doorwerkte.”

Vervolgens: “Terugkijkend op die middag in Krimpen kun je misschien de conclusie trekken, dat we het duel beter ‘zakelijk’ hadden kunnen uitspelen. Maar soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kijk maar naar het Nederlands Elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Oranje lukte het ook niet om een 0-2 voorsprong over de streep te trekken. Het blijft voetbal, hè. Onvoorspelbaar en grillig.”

Inboedel
Ruben Slooff hoort bij Spirit al jaren tot de ‘inboedel’. Vanaf de F-jes doorliep hij er alle hoogste jeugdteams om uiteindelijk als A-junior door te stromen naar de seniorenselectie.

“In mijn eerste jaren als jeugdspeler heb ik op verschillende posities op het middenveld en in de verdediging gevoetbald”, vertelt hij. “Vanaf de C-jeugd schoof ik door naar ‘mid-mid’ en vanaf mijn A-juniorentijd werd ik als spits neergezet door mijn toenmalige trainer Arian van Herk, zelf ook een aanvaller. Doelpunten maken is me altijd gemakkelijk afgegaan. Ik ben een type voetballer dat graag de gaten in duikt en de kortste weg naar het doel zoekt. Een lopende spits dus.”

Vertrouwen
Hoewel de concurrentie in Spirits voorste lijn behoorlijk groot is, mag Ruben Slooff rekenen op een basisplaats. Dat vertrouwen betaalt hij vooralsnog terug in goals, ook afgelopen zaterdag weer.

“Onze trainer Richard van Cappellen heeft in principe de keuze uit zes spelers voor de voorste line”, weet de master-student Publiek Management (een opleiding, die volgt aan zijn afgeronde studie Bestuurskunde). Laurens Visser, Christian Schrader, Tim van der Zee. Tjerk de Kogel, Lucas Bos en ik kunnen in de aanval allemaal goed uit de voeten. Voor mij is het zaak om scherp te blijven. Voorlopig gaat dat best aardig.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie