• Victor Meeussen bij zijn werk.
• Victor Meeussen bij zijn werk. Foto: Janet de Graas

Cursisten Maaike Vermeulen exposeren in Amaliahof

Algemeen 1.669 keer gelezen

HAASTRECHT • De cursisten van Maaike Vermeulen exposeren tot het eind van het jaar in het Amaliahof in Haastrecht. 

Ze schilderen wekelijks in kleine groepjes in het atelier in Ammerstol. 

De meeste deelnemers schilderen nu zo’n drie a vier jaar. Vermeulen laat hen een onderwerp kiezen waar hun hart ligt. Dat levert een grote variëteit op tijdens de expositie. 

Victor Meeussen was bijvoorbeeld zelf enigszins verrast toen zijn schilderij ‘Ode’ af was. Klaprozen hebben voor hem een bijzondere betekenis, die hij voor zichzelf hield. Ze zijn ook het symbool van het einde van de Eerste Wereldoorlog geworden. De loopgraven waren door alle ellende totaal omgeploegd; de klaprozen staken als eerste de kop weer boven de grond uit. 

Marijke Dekker schilderde onder andere ‘Hartscontact.’ Ze is contactclown in de zorg en bezorgt mensen met dementie een vrolijk moment. Leny Kodde heeft een boek met schilderijen van Rembrandt. Op aanraden van Maaike schilderde ze een schilderij van Rembrandts geliefde Saskia. Ze heeft bij Saskia wel een ringetje toegevoegd: het eerste ringetje dat Leny van haar ouders kreeg. Het werk heet -hoe kan het ook anders- ‘Ring’. 

Overig werk is van Daniela Romijn, Helma Kleijn en Anita van Splunter. 

De expositie is tot het eind van het jaar iedere vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur te bekijken in het atrium van het Amaliahof te Haastrecht.

Tekst en foto’s: Janet de Graas

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie