• Bezorger John van Dijk.
• Bezorger John van Dijk. Foto: aangeleverd

Bezorging boerenboodschappen Rechtstreex aan huis

Algemeen 484 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Verse seizoensproducten zo van het land naar de keuken. Dat wordt mogelijk voor inwoners van Bergambacht, Schoonhoven en Stolwijk, nu John van Dijk in deze regio de thuisbezorging voor Rechtstreex op zich neemt.

Rechtstreex was onlangs vertegenwoordigd op de oogstmarkt van de Voedselfamilie Krimpenerwaard in het Springerpark te Schoonhoven om te onderzoeken of er belangstelling is voor boodschappen van boeren en makers uit de regio. Tientallen mensen meldden zich aan.

Bezorger John heeft zin om aan de slag te gaan: “Zo kan iedereen op een makkelijke manier genieten van de producten van makers uit de buurt.” Geïnteresseerden in de thuisbezorging kunnen zich inschrijven op www.rechtstreex.nl/thuisbezorging0182.

Creatief koken
John van Dijk: “Steeds meer mensen kiezen om allerlei redenen voor eten uit de lokale keten. Bijvoorbeeld minder voedselkilometers, creatief leren koken met seizoensgroenten of de mogelijkheid om de boer of maker achter het eten te leren kennen. Maar niet iedereen heeft de tijd om zelf boodschappen te doen. Daarom is in 2013 Rechtstreex in het leven geroepen. Ondertussen bestaat het netwerk uit meer dan 150 boeren en makers en ruim 2.500 bestellingen per week.”

Rechtstreex bouwt samen met een netwerk van klanten en leveranciers aan een lokale, korte voedselketen. Een eerlijke prijs voor de klant en de boer, geen voedselverspilling en geen onnodige tussenschakels, zijn de uitgangspunten.

“In de praktijk betekent dat toegang tot vers en gezond voedsel, dat met aandacht is geproduceerd door boeren en makers binnen 50 kilometer van het verzamelpunt”, aldus John van Dijk. 

Alle informatie: www.rechtstreex.nl

• Bezorger John van Dijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie