• Een zeer grote brand legde zondag een bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk in de as. Brandweerkorpsen uit heel de Krimpenerwaard, Rotterdam, Capelle, Gouda en Alphen aan den Rijn kwamen ter plaatse.
• Een zeer grote brand legde zondag een bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk in de as. Brandweerkorpsen uit heel de Krimpenerwaard, Rotterdam, Capelle, Gouda en Alphen aan den Rijn kwamen ter plaatse. Foto: Stephan Tellier

Doneeractie opgezet voor gedupeerden brand Lekkerkerk

Algemeen 828 keer gelezen

LEKKERKERK • Om de gedupeerde ondernemers van de grote brand in Lekkerkerk een hart onder de riem te steken, is er een doneeractie opgezet.

De brand, die zondagochtend uitbrak bij een houthandel aan de Van Markenstraat, legde een bedrijfsverzamelgebouw in de as. Uiteindelijk duurde het uren voordat de brandweerlieden de brand onder controle hadden. Een tiental bedrijven is volledig verwoest.

Al snel na de brand ontstond in het dorp het idee om iets te doen voor de getroffen ondernemers. “We wilden heel graag helpen”, verklaart Renata de Groot van De Groot Woninginrichting. “Het gaat immers om mensen uit ons eigen dorp.” 

Klap
De betrokkenheid met elkaar is groot in Lekkerkerk. De Groot: “Je wil graag iets doen, vooral omdat elke ondernemer zoiets kan overkomen. De getroffen ondernemers zijn wel verzekerd, maar dat neemt niet weg dat dit een enorme klap is voor je bedrijf.”

Ze nam contact op met Cees de Vries van De Vries Schoenen. “Hij en zijn vrouw Yvonne hadden precies hetzelfde gevoel en wilden iets doen. Zo is het plan ontstaan om een doneeractie op te zetten. André Liedorp van Studio Liedorp wilde wel een poster maken en heel veel winkeliers waren bereid een collectebus neer te zetten. Al snel kwam daar de online inzamelingsactie bij.” 

De teller staat inmiddels op ruim vijfduizend euro. Dat is volgens De Groot nog steeds een druppel op een gloeiende plaat. “Er is natuurlijk veel meer nodig om de gedupeerde bedrijven er weer bovenop te helpen. Maar het gaat niet alleen om het geld. De actie is vooral bedoeld om de getroffen ondernemers te laten weten dat wij als gemeenschap aan ze denken en we ze willen steunen in deze voor hen zo moeilijke tijd.”    

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden