Afbeelding
Foto: www.sportscholenopen.nl

Actie fitnessbranche: Nippon the Healthclub geeft zaterdag (coronaproof) buitentraining

Algemeen 251 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Nippon the Healthclub neemt zaterdag 27 februari deel aan de landelijke actie van de fitnessbranche: ‘Stilzitten is geen optie’. Op het buitenterrein van het Schoonhovense sportcentrum worden (coronaproof) trainingen gegeven.

Honderden fitnessclubs in Nederland verzorgen deze zaterdag dergelijke buitentrainingen met als doel de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen.

Uitstallen
Clubmanager Noura El Ayachi van familiebedrijf Nippon the Healthclub: ‘We slepen onze inventaris naar buiten om te laten zien hoe noodzakelijk bewegen voor de gezondheid is, zeker nu. Fitnesstoestellen, spinningfietsen, stangen en gewichten zijn zaterdag op onze overdekte parkeerplaats te vinden. We bieden individueel trainen aan en in groepjes van twee, verzorgen binnen de gestelde maatregelen minilessen en hebben voor onze jeugd een kindvriendelijk trainingsparcours. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen.”

Vergeten
Noura El Ayachi vindt dat de fitnesssector ‘stelselmatig’ wordt vergeten: “Bij sportscholen in Nederland trainen drie miljoen mensen. Onder hen ook mensen met een chronische aandoening als diabetes of astma en een groeiende groep met overgewicht. En dan nog al die mannen en vrouwen met een stressvolle baan, die de spanning middels hun sportuurtje van zich af laten glijden. Deze mensen staan nu alweer enkele maanden in de kou.”

Op1
In het voorjaar van 2020 ging de clubmanager al de barricades op naar aanleiding van haar voornemen om per 1 juni de deuren van het Schoonhovense bedrijf weer te mogen openen. Ze was hiervoor te gast bij het televisieprogramma Op1. “Van 1 juli tot half december mochten we weer open en hebben we kunnen bewijzen dat de fitnessbranche coronaproof kan functioneren.”

Nippon the Healthclub is als onderdeel van de Vereniging Exclusieve Sportcentra mede-initiatiefnemer van ‘Stilzitten is geen optie’. “Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid”, aldus Noura El Ayachi.

Meer informatie: www.sportscholenopen.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Screenshot van de uitzending van Op1, waarin Noura El Ayachi aanschoof.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie