Afbeelding

Meepraten over ‘kansrijke alternatieven’ dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven

Algemeen 507 keer gelezen

REGIO • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden versterkt de komende jaren de Lekdijk, onder andere tussen Salmsteke en Schoonhoven.

Voor dit deeltraject is het waterschap nu bij de volgende stap: de Nota Kansrijke Oplossingen. De Stichtse Rijnlanden nodigt de omgeving uit om in gesprek te gaan over deze ‘kansrijke alternatieven’ tijdens digitale bewonersavonden op dinsdag 17 en donderdag 19 november.

Sterke Lekdijk
“Dijkversterkingstraject Salmsteke-Schoonhoven maakt deel uit van het project Sterke Lekdijk en bevindt zich in de verkenningsfase”, zegt een woordvoerder van het waterschap. “In deze fase wordt onderzoek gedaan naar de precieze veiligheidsopgave voor het versterken van de dijk. Deze informatie wordt samengevoegd met ideeën, aandachtspunten en zorgen uit de omgeving, aangevuld met wensen van gebiedspartners als gemeenten en de provincie. Samen met bewoners en de gebiedspartners is er toegewerkt naar denkrichtingen voor drie kansrijke alternatieven. Deze hebben de titels ‘Binnenwaartse versterking met inpassing bebouwing’, ‘buitenwaartse versterking met ontwikkeling agrarisch landschap en natuur’ en ‘verticale versterking met minimaal ruimtebeslag’ meegekregen.”

Op de website van het waterschap worden deze drie opties verder toegelicht.

Digitaal
In verband met het coronavirus vinden alle bijeenkomsten van het waterschap in ieder geval tot en met 3 januari digitaal plaats.

De digitale bewonersavonden met betrekking tot de denkrichtingen voor kansrijke alternatieven voor het traject Salmsteke-Schoonhoven worden gehouden op dinsdag 17 november (19.00-20.00 uur en 20.30-21.30 uur) en donderdag 19 november (19.00-20.00 uur en 20.30-21.30 uur).

Deelnemers ontvangen meer informatie over de totstandkoming van de denkrichtingen en het projectteam krijgt graag feedback. Voor de digitale bijeenkomsten hoeven belangstellenden geen software te downloaden: een computer of laptop met internetverbinding volstaat.

Inschrijven is noodzakelijk. Aanmelden kan via: www.hdsr.nl/sterkelekdijk/salmsteke-schoonhoven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie