• Beeld van een eerder protest van boeren in de Alblasserwaard.
• Beeld van een eerder protest van boeren in de Alblasserwaard. Foto: Geurt Mouthaan

Boerenactie in Ouderkerk aan den IJssel

Algemeen 4.517 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Boeren uit de Krimpenerwaard voeren woensdagavond actie voor De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel waar een raadsvergadering wordt gehouden. 

"Uiteraard komen we met tractoren", laat woordvoerder Teus van Herk weten. "Die zetten we niet pal voor De Drie Maenen neer, maar op loopafstand van de locatie. Wel komt er een giertank te staan voor de ingang van het gebouw. Dat is symbolisch, om te protesteren tegen de nieuwe regelgeving rondom het uitrijden van mest. Dat is niet meer toegestaan bij een temperatuur van boven de 20 graden."

De boeren vinden dat ze al jaren geplaagd worden door wisselende wet- en regelgeving. Van Herk: "De eisen op het gebied van stikstof, fosfaat en eiwit worden steeds strikter, het is om zot van te worden. Met de actie bij De Drie Maenen willen we bereiken dat de Krimpenerwaard op de hoogte is van onze problemen. En dat de gemeente die vertaalt naar Den Haag."

Blokkade
Hoeveel boeren er komen is nog niet helemaal duidelijk. Van Herk heeft het over een flinke groep die nog steeds groeiende is. "We hebben de gemeente en de politie op de hoogte gebracht van onze actie. Een blokkade gaan we niet houden; we willen enkel ons verhaal voor het voetlicht brengen. Dat doen we deze keer op een ludieke manier, maar we sluiten hardere acties in de toekomst zeker niet uit."

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden