• Patrick Roest met de driekleur na het prolongeren van zijn titel op de 5.000 meter.
• Patrick Roest met de driekleur na het prolongeren van zijn titel op de 5.000 meter. Foto: Stephan Tellier

Patrick Roest kijkt tevreden terug op NK

Algemeen 358 keer gelezen

HEERENVEEN/LEKKERKERK • Patrick Roest heeft drie medailles veroverd op de NK Afstanden. Op vrijdag won hij de nationale titel op de 5.000 meter, vervolgens waren er zilveren medailles op respectievelijk de 1.500 en 10.000 meter.

Roest zegevierde op de 5 kilometer in een tijd van 6.09,79. Daarmee eindigde hij iets meer dan een seconde voor teamgenoot Sven Kramer.

"Het is lekker om mijn nationale titel te prolongeren", aldus een tevreden Roest na afloop. "Het ging niet vanzelf; ik heb er zeker voor moeten knokken. Het hele seizoen gaat de vijf kilometer al goed, maar ik was vandaag onwijs zenuwachtig. Je wilt het iedere keer weer laten zien. Dat zorgde voor extra druk."

Een dag later werd de Lekkerkerker tweede op de 1.500 meter (1.44,78). Hij moest zijn ploeggenoot Thomas Krol met 1.43,86 voor zich dulden. 

De 10.000 meter, waarop de Lekkerkerker het aflegde tegen Jorrit Bergsma, zorgde voor een dubbel gevoel. "Er zat niet heel veel meer in. Jorrit was simpelweg beter. Al met al kijk ik met een goed gevoel terug op het toernooi. Ik heb drie tickets voor de WK en twee voor de EK bemachtigd, dus daarmee ben ik gewoon tevreden."

Otterspeer
Hein Otterspeer werd op het NK vierde op de 500 meter in 34,91. Ook op de 1.000 meter eindigde de Ouderkerker als vierde (1.09,04), maar hij werd na de race gediskwalificeerd, omdat hij door de blokken was gereden.

(bron: www.teamjumbovisma.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden