Afbeelding

Univé-actiedag in teken van verkeersrisico's

Algemeen 128 keer gelezen

LOPIK • Univé organiseert op vrijdag 20 september de landelijke actiedag Univé Helpt. Met dit initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico's vergroten.

Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid.

Van 10.00 tot 16.00 uur verwacht de organisatie ook in Lopik leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

Bij de Unive-winkel, aan de Wielsekade 8 in Lopik, kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het gebruik van een smartphone in het verkeer een gevaarlijke afleiding is. Verder worden ook andere onveilige verkeerssituaties getoond met een virtual reality-video en wordt met een verkeersquiz duidelijk in hoeverre de kennis over de verkeersregels nog actueel is.

Dichtbij
Univé legt het belang achter Univé Helpt uit: 'Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we de risico's waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Zodat alleen het hoogst noodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen omgaan met de risico's die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen.'

Goodiebag
Elke deelnemer ontvangt een goodiebag. Daarnaast maken bezoekers kans op diverse prijzen met als hoofdprijs een reis met de Univé-luchtballon.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie