Afbeelding

Krimpenaar schrijft dichtbundel ‘Dichter bij God’

Algemeen 933 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Van nergens bang voor zijn tot angstaanvallen. Leo Heuvelman was 27 jaar, net getrouwd, twee kinderen, een eigen onderneming en bestuurslid bij diverse stichtingen. Hij reisde de wereld over en stond overal vooraan.

Na het plotselinge overlijden van zijn vader en later ook zijn schoonvader kreeg de inwoner van Krimpen aan den IJssel echter te maken met angststoornissen. "Ik kreeg paniekaanvallen in de kerk, op het werk, in de auto en thuis. Mijn wereld werd in korte tijd erg klein en mijn leven veranderde ingrijpend."

Talent
Door intensieve therapie en gesprekken leerde hij om te gaan met zijn emoties. Het bracht bovendien een tot dan toe onopgemerkt talent naar boven, waarbij het geloof een grote rol speelde. "De Heere opende een stroom van woorden en gevoelens bij me. Hij liet me het talent voor dichten ontdekken."

Heuvelman sloeg aan het schrijven, waarbij hij zijn gedichten met een steeds groter wordende groep volgers op Facebook en Instagram deelde. 

Het leidde uiteindelijk tot de dichtbundel Dichter bij God, die donderdag 1 november verschijnt bij Scholten Uitgeverij. De auteur over de bundel: "Ik hoop dat mijn gedichten over geloof, hoop en liefde voor veel mensen, jong en oud, een inspiratie, hoop en steun mogen zijn."

'Dichter bij God' kost 13,50 euro en is verkrijgbaar via de eigen website van Leo Heuvelman (http://www.christelijkegedichten.com), via de website van Scholten Uitgeverij (https://scholtenuitgeverij.nl/) en in de christelijke boekhandel.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden