• Dit jaar geen lammetjesdagen bij kaasboerderij Hoogerwaard.
• Dit jaar geen lammetjesdagen bij kaasboerderij Hoogerwaard. Foto: Floris Bakker

Geen lammetjesdagen in Ouderkerk; wel lunch met streekproducten

Algemeen 555 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • In het paasweekend zal het een stuk rustiger zijn in het buurtschap Lageweg. De lammetjesdagen van kaasboerderij Hoogerwaard gaan namelijk niet door.

"Het is tijd voor iets nieuws", vertelt Lucy Hoogerwaard van de gelijknamige kaasboerderij in Ouderkerk. "Dit keer hebben we een programma op Koningsdag (vrijdag 27 april). Geen lammetjesdagen, wel een streekproductenlunch. Want niet iedereen wil langs de kleedjesmarkt of in de rij bij het pretpark."

Honing
De boerderij is deze dag open voor een mooi lunchbuffet. Krimpenerwaardse streekproducten mogen niet ontbreken: brood van de warme bakker uit Haastrecht, sap uit de boomgaard in Schoonhoven, honing van de 'Ouderkerkse bijen' van imkerij de Nesse, eitjes uit Stolwijk, karnemelk uit Haastrecht, vleeswaren van slager Roodenburg en natuurlijk boerenkazen, yoghurt, melk en jams uit de eigen keuken van de boerderij.

Om de beleving compleet te maken is er voor of na de lunch de mogelijkheid tot een spelletje midgetgolf op de 18 holes baan te spelen of mee te gaan met een bedrijfsrondleiding over de kaasboerderij. Voor kinderen staan er ook verschillende boerderijspelen klaar. Zij kunnen ook cavia's of konijnen knuffelen en spelen in de speeltuin.

Reserveren voor de lunch is noodzakelijk en voor de overige activiteiten gewenst. Op deze dag is de boerderijwinkel ook geopend. Meer informatie op de website van kaasboerderij Hoogerwaard.

www.hoogerwaard.info

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie