• Fiona en Melvin in de expeditieboot.
• Fiona en Melvin in de expeditieboot.

Melvin Redeker in Het Klokhuis

Algemeen 435 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Het kinderprogramma Het Klokhuis besteedt vrijdag 16 februari aandacht aan duiken en de kwetsbare onderwaterwereld. In de uitzending wordt Melvin Redeker gevolgd in de Noordzee en het Grevelingenmeer en vertelt hij over zijn werk als onderwaterfotograaf.

De inwoner van Lopikerkapel legt aan presentator Pascal Tan uit waarom hij graag in de Noordzee duikt, hoe hij de eerste onderwaterfoto's heeft kunnen maken van orka's en wat voor uitrusting hij daarvoor nodig heeft.

Melvin en Fiona nemen het Klokhuisteam mee op hun boot om een duik te maken in het Grevelingenmeer. "Het waaide windkracht vijf en de schuimkoppen stonden op de golven. Het Klokhuisteam werd echt op de proef gesteld tijdens de opnamen", lacht Redeker. De uitzending is aanstaande vrijdag om 18.40 uur te zien op NPO 3.

Redeker vindt het een mooie kans om aan kinderen -en meekijkende ouders- te laten zien hoe rijk het onderwaterleven is, ook dichtbij huis, en waarom we zuiniger met onze wereld om moeten gaan. Samen met zijn vrouw Fiona van Doorn richtte hij de stichting In de Noordzee op.

"De onderwaterwereld is aan ons oog onttrokken; we zien daardoor niet de impact van beslissingen die we op het land nemen. Met onze expedities onderzoeken we deze verborgen wereld, waarbij we onze kennis en ervaringen graag delen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie