• De politie zocht twee uur lang in de omgeving van de overvallen woning.
• De politie zocht twee uur lang in de omgeving van de overvallen woning. Sem van der Wal Fotografie

UPDATE: Politie zoekt getuigen woningoverval Lopik

112 2.145 keer gelezen

LOPIK • Een 41-jarige man uit Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor een woningoverval aan de Lopikerweg Oost in Lopik. 

Bij de politie kwam rond 1.00 uur een melding binnen van een woningoverval. In de woning was op dat moment nog een worsteling gaande tussen bewoner en overvaller. Agenten gingen erheen en troffen de hevig geschrokken bewoners aan. Eén van hen verklaarde dat de overvaller was gevlucht in de richting van de weilanden achter de woning .

De politie zette daarop een grote zoektocht op touw. Daar deden agenten van diverse eenheden en politiehonden aan mee. Eén van de honden pikte een loopspoor op dat stopte bij een slootkant. Na een korte zoektocht trof de politie op het voormalige defensieterrein een man aan die voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Voor zover bekend is bij de overval niets buitgemaakt.

Burgemeester Laurens de Graaf van Lopik bracht 's morgens een bezoek aan de bewoners om steun te betuigen. Hij complimenteerde de politie Lopik voor 'het snelle, accurate en effectieve optreden'.  

De politie onderzoekt de zaak nog. Wie iets heeft gezien of informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, kan contact opnemen met de recherche in Maarssen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden