Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thom Ummels verlaat Bommelse politiek wegens verhuizing

Algemeen 760 keer gelezen

ZALTBOMMEL • D66 fractievoorzitter Thom Ummels treedt binnenkort terug als lid van de gemeenteraad in Zaltbommel.

Thom en zijn vrouw gaan verhuizen naar Lelystad, de plaats waar ze 25 jaar gewoond hebben. Hun twee kinderen en vier kleinkinderen wonen ook in Flevoland.

De verhuizing is versneld door het tegenvallende verkiezingsresultaat. Bij de gemeenteraadsverkiezingen ging de fractie van D66 van twee zetels naar één.

Elke Meyers

Ummels heeft de afgelopen maanden zijn opvolgster Elke Meyers ingewerkt. Hij blijft in de gemeenteraad tot na de behandeling van de begroting en neemt waarschijnlijk in de gemeenteraad van 15 november afscheid. Meyers wordt in de raadsvergadering van 13 december formeel benoemd als raadslid.

Twaalf jaar

Thom Ummels heeft ruim twaalf jaar jaar een actieve en vertegenwoordigende rol vervuld in de lokale politiek van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Van 2006 tot 2010 was hij voor D66 burgerraadslid en van 2010 tot heden was hij voor deze partij lid van de gemeenteraad van Zaltbommel. Na de verkiezingen van 2014 werd hij fractievoorzitter.

'Een Goede Raad'

Naast zijn reguliere werk als raadslid had Thom Ummels een aantal specifieke functies. Zoals lid van de werkgeverscommissie, lid van de werkgroep kerntaken, en oprichter en coördinator van de raadswerkgroep 'Een Goede Raad'. Deze werkgroep heeft tot doel inwoners meer te betrekken bij de lokale politiek.

Zo kwam ze met het initiatieven als 'Gast van de raad', 'De raad on tour' en de Jeugdgemeenteraad.

TRIP

Ook op regionaal niveau was Thom actief, onder meer in de werkgroep 'Lobby en branding' van de Regio Rivierenland(FruitDelta). In cultureel en maatschappelijk opzicht was hij mede-oprichter van het TRIP(toeristisch recreatief informatiepunt) en jarenlang vice-voorzitter van het Platform Promotie Bommelerwaard(PPB) en bestuurslid van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland(RBT).

Afdelingsvoorzitter Piet van Wesemael vindt het erg jammer, dat Thom Ummels terugtreedt. "Thom is een dynamische en drijvende kracht, die politiek leiderschap heeft getoond in voor D66 moeilijke tijden. Als het politieke gezicht en aanvoerder van D66 heeft hij samen met het afdelingsbestuur en andere fractieleden de partij nieuw elan gegeven. Wij hebben hierdoor meer (actieve) leden gekregen en ons ook in Maasdriel kunnen positioneren. Daarnaast heeft hij burgerleden en fractievolgers gecoached en wegwijs gemaakt in de gemeentelijke politiek. Het beste bewijs hiervan is zijn opvolgster Elke Meyers, die goed voorbereid haar nieuwe rol als raadslid kan gaan invullen".

Cultuur Festival

Thom Ummels zal overigens op cultureel gebied en als dichter wel in de regio actief blijven. Zo staat er in het kader van het Cultuur Festival Bommelerwaard een bijzondere productie op stapel samen met het Zaltbommels Kamerkoor en dansschool Paulette Willemse.

En ook de PoëzieTourdeWaal zal op 5 mei Bevrijdingsdag weer onder zijn leiding plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kaart met daarop de windturbines ingetekend.
Nieuw plan voor twee windturbines: één in Gorinchem-Noord, één net over de gemeentegrens in Molenlanden Nieuws 5 uur geleden
• Impressie van het 'nieuwe' gemeentehuis in Leerdam.
Verbouwing gemeentehuis in Leerdam gaat door, ondanks verhitte discussie over opgelopen kosten Nieuws 23 uur geleden
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws 29 apr, 10:44

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden