• De Dirk IV-loop geniet grote populariteit in de Alblasserwaard.
• De Dirk IV-loop geniet grote populariteit in de Alblasserwaard.

Loopcircuit 2016 begint in Hoornaar met Dirk IV-loop

Sport 285 keer gelezen

hoornaar • Het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2016 begint op zaterdag 23 januari met de 27ste editie van de Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar.

De Dirk IV is meteen traditioneel een van de populairste lopen uit het circuit, afgaand op het aantal deelnemers van de afgelopen jaren. Ruim meer dan zeshonderd deelnemers kwamen de voorbije edities af op het evenement in het fraaie dorp in de Alblasserwaard. Daar begint de wedstrijdloop over 10 kilometer om 13.00 uur. Ook de prestatielopen over 5 en 10 kilometer beginnen op dat tijdstip. 's Ochtends beginnen om 11.00 uur zijn er al jeugdlopen over 500 meter (6, 7 jaar), 750 meter (8, 9 jaar) en 1000 meter (10 tot 12 jaar).

De starttijd van 13.00 uur is een uur eerder dan in vorige jaren. Daartoe is besloten vanwege de thuiswedstrijd van voetbaltopklasser Stedoco later in de middag. Daarom is ook de parkeergelegenheid enigszins aangepast. Informatie is te vinden op www.dirkivloop.nl.

Voorinschrijven voor de Dirk IV-loop is mogelijk tot en met 19 januari via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen deelnemers zich inschrijven en omkleden in Het Bruisend Hart aan het Dirk IV-plein 32. De Dirk IV-loop is een Atletiekuniewedstrijd in de categorieën Msen, M35, M45, M55, Vsen, V35 en V45. Het parcours is exact gemeten en er wordt gewerkt met bruto/netto-tijdregistratie.

De parcoursrecords staan op 30.27 en 36.17 en zijn in handen van Roy Hoornweg en Lindsay van Marrewijk. Net voor de jaarwisseling heeft Physio.Fit het hoofdsponsorschap met nog eens drie jaar verlengd.

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kaart met daarop de windturbines ingetekend.
Nieuw plan voor twee windturbines: één in Gorinchem-Noord, één net over de gemeentegrens in Molenlanden Nieuws 2 uur geleden
• Impressie van het 'nieuwe' gemeentehuis in Leerdam.
Verbouwing gemeentehuis in Leerdam gaat door, ondanks verhitte discussie over opgelopen kosten Nieuws 21 uur geleden
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden