Afbeelding

Discussiëren over toekomst toerisme

Algemeen 38 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Het Gebiedsplatform Alblasserwaard/Vijfheerenlanden houdt op dinsdag 19 november een vergadering over de toekomst van toerisme in de regio.

Toerisme in de regio moet bevorderd worden, daar zijn de ondernemers, organisaties en overheid het over eens. Maar op welke manier? Moet er wel of geen coörporatie komen? Op die vragen willen de organisaties antwoorden vinden.

Vragen

De avond is een vervolg op de bijeenkomst die in september is gehouden. “Dat het thema leeft, is toen wel gebleken,” zegt Marieke Kok van Gebiedsplatform Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. “Er zijn nog veel vragen en onduidelijkheden bij betrokkenen, vandaar deze tweede avond.”

Coörporatie

Het is het belangrijk dat alle betrokkenen ruim de gelegenheid krijgen om hun zegje te doen, volgens Kok. “We willen dat de ideeën vanuit de organisaties zelf komen, en dat we niet vanuit de overheid opgelegd krijgen wat we moeten doen. Tijdens de bijeenkomst in september kwam Piet IJssels (voormalig burgemeester van de gemeente Gorinchem, red.) met het idee om een coörporatie op te richten. Een mooi initiatief, maar wat vinden de organisaties daar nu eigenlijk van? Daarover gaan we discussiëren onder leiding van Rick den Besten. We hopen op verfrissende ideeën."

De vergadering gaat om 20.00 uur van start en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Locatie: Streekcentrum Het Liesvelt, Wilgenweg 3 in Groot-Ammers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kaart met daarop de windturbines ingetekend.
Nieuw plan voor twee windturbines: één in Gorinchem-Noord, één net over de gemeentegrens in Molenlanden Nieuws 3 uur geleden
• Impressie van het 'nieuwe' gemeentehuis in Leerdam.
Verbouwing gemeentehuis in Leerdam gaat door, ondanks verhitte discussie over opgelopen kosten Nieuws 21 uur geleden
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden