Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bouw woningen Smidse Berg Noordeloos stap dichterbij

Algemeen 1.503 keer gelezen

NOORDELOOS • Burgemeester Theo Segers en de toekomstige bewoners tekenden woensdag het koopcontract van de grond voor vijf nieuwe woningen op de Smidse Berg locatie in Noordeloos. 

Hiermee werden ze eigenaar van de grond die nodig is voor hun eigen bouwproject in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De bouw van de woningen aan de J.A. van Vurenstraat komt hierdoor een stap dichterbij.

Na de sloop van sportzaal Smidse Berg is gezocht naar een nieuwe invulling voor het gebied. Het terrein bleek zeer geschikt voor woningbouw. Een groep van vijf huishoudens gaat in eigen beheer de woningen ontwikkelen. 

Energieneutraal
Deze constructie wordt een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. De woningen worden levensloopbestendig en energieneutraal.

In september wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna zal naar verwachting de bouw van de woningen begin 2022 van start gaan. 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden