Afbeelding
Foto: Bert Bons

VVD wil maatregelen op OV-knooppunt Meerkerk; bang voor ongelukken

Algemeen 1.104 keer gelezen

MEERKERK • VVD Molenlanden dringt aan op maatregelen om OV-knooppunt Meerkerk veiliger te maken. Volgens de partij is het een kwestie van tijd voordat er ongelukken gebeuren.

De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de voortgang van het onderzoek dat uitgevoerd wordt naar de verkeersstromen bij OV-knooppunt Meerkerk, dat gelegen is aan de N214, deels onder het viaduct van de A27. Dat onderzoek wordt gehouden op initiatief van de provincie Zuid-Holland, Qbuzz  en de gemeenten in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem.

Het doel van het onderzoek was het in beeld brengen van alle verkeersstromen en het onderzoeken van alternatieven voor dit knooppunt. De resultaten van het onderzoek werden eind 2019 al verwacht. Begin 2020 zou bekend worden welke vervolgstappen worden gezet om het knooppunt aan te passen en veiliger te maken.

Maar het is nu al maart en de VVD heeft nog niets vernomen over vervolgstappen. De VVD wil graag zo snel mogelijk weten wanneer de uitkomsten bekend zijn en wat de vervolgstappen zijn om het OV-knooppunt veiliger te maken.

"Wij stellen hier nu vragen over, omdat wij recent vanuit de hoek van de chauffeurs erop geattendeerd zijn dat er regelmatig bijna-ongelukken op dat knooppunt plaatsvinden, doordat reizigers de rijbaan over rennen om hun aansluiting te halen", schrijft Philomeen Breddels van VVD Molenlanden aan het gemeentebestuur.

"Er wordt gevreesd dat het een kwestie van tijd is, voordat er daar een reiziger onder een bus of auto komt. Hierdoor vindt VVD Molenlanden dat het tijd is dat er meer bekend wordt over het onderzoek en de maatregelen die genomen moeten worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kaart met daarop de windturbines ingetekend.
Nieuw plan voor twee windturbines: één in Gorinchem-Noord, één net over de gemeentegrens in Molenlanden Nieuws 5 uur geleden
• Impressie van het 'nieuwe' gemeentehuis in Leerdam.
Verbouwing gemeentehuis in Leerdam gaat door, ondanks verhitte discussie over opgelopen kosten Nieuws gisteren
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws 29 apr, 10:44

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden