Het huis in aanbouw op de Achterweg
Het huis in aanbouw op de Achterweg Foto: Anne Ruth den Hertog

Slopen en bouwen aan de Achterweg in Rumpt

Nieuws 2.366 keer gelezen

RUMPT • Aan de Achterweg 33 in Rumpt wordt gebouwd aan een twee-onder-een-kapwoning. Hier is in november 2023 een omgevingsvergunning (bouwvergunning) voor verleend, maar pas afgelopen week werd de bestemmingsplanwijziging besproken in de raad.

U krijgt de vergunning

In 2018 informeerden de bewoners van Achterweg 33 bij de gemeente of het mogelijk was om het huis te slopen en in de plaats daarvan een twee-onder-een-kapwoning te bouwen. Op 13 november 2023 heeft de gemeente West Betuwe hier een bouwvergunning voor verleend. Zo vertelde de gemeente de eigenaren van Achterweg 33: “U heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een twee-onder-een-kapwoning en het realiseren van een uitweg op het adres Achterweg 31 en 33 in Rumpt. U krijgt de vergunning.”

Naast een bouwvergunning is er ook een bestemmingsplanwijziging nodig, deze procedures liepen gelijktijdig. Tijdens de procedures is er meerdere keren contact geweest met de gemeente, door wisseling van ambtenaren zijn hier drie ambtenaren bij betrokken geweest.

Omdat de gemeente een voorgenomen besluit nam over het bestemmingsplan, heeft de architect het bestemmingsplan een keer aangepakt en hiermee is het voorgenomen besluit opgelost. Nadat alle onderzoeken voor het bestemmingsplan compleet en doorgestuurd waren, was deze procedure doorlopen. De bewoners hebben voordat de bouw begon twee keer contact gezocht met de gemeente om te vragen of er naast de bouwvergunning, meer van hun kant verwacht werd. Hier is geen reactie op gekomen, dus is de bouw vervolgens gestart.

Raadsvergadering

In de raadsvergadering van afgelopen week werd het bestemmingsplan besproken. Renske de Zwart (GroenLinks) en Ruurd Spoelstra (CU) hadden opgemerkt dat dit huis al gesloopt was en dat er al gebouwd werd. De wethouder, Jacoline Hartman, leek hier ook erg verbaasd over: “Dit is mij niet bekend en als het zo is dat er wordt gebouwd voordat een bestemmingsplan is vastgesteld, is dat niet de goede volgorde.”

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden