Afbeelding
Foto: Tjitske Sluis

Praten met inwoners over de Spreidingswet

Nieuws 950 keer gelezen

WEST BETUWE • De planning voor een soepel proces met betrekking tot de Spreidingswet is bekend. Deze omvat dialoogsessies en locatie onderzoek.

Om de onrust van 2015 niet nog een keer te herhalen, gaat de gemeente in vijf verschillende gebieden van West Betuwe in gesprek: in burgerberaad. Om een nuttig gesprek met de burgers te hebben, wil de gemeente dit doen in groepen van 25 inwoners. De inwoners zullen zorgvuldig geselecteerd worden om een goede vertegenwoordiging te krijgen. 

In deze dialoogsessies wil het college erachter komen hoe de opvang op een goede manier georganiseerd kan worden. Daarbij let het college op de verspreiding van de asielplekken. Daarnaast wil het college ervoor zorgen dat de uitvoering van de Spreidingswet aangepast is aan de lokale samenleving.
In de dialoogsessie wordt niet besproken waar de locaties precies gaan komen. Het locatie onderzoek vindt plaats na de gesprekken. Maar de resultaten van deze gesprekken zullen invloed hebben op het locatie onderzoek.

Locatie onderzoek

De gemeente verwacht niet dat er veel geschikte locaties zijn en is bang voor een ingewikkelde puzzel. De gemeente heeft al eerder onderzoek gedaan naar locaties voor verschillende doeleinden. Maar om een geschikte locatie voor asielopvang te vinden, moet de gemeente wachten op de eisen die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat stellen.

Op 1 mei moeten de dialoogsessies zijn afgerond en op 13 augustus zal het college een voorlopig besluit nemen over de opvanglocaties.

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden